WATERWEG ACTUEEL

NIEUWBOUW OP LOCATIE VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

NIEUWBOUW OP LOCATIE VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het doorgangshuis voor vluchtelingen in de Willem Passtoorsstraat in Schiedam-Nieuwland sluit definitief per 1 januari aanstaande. Daarna wordt het oude schoolgebouw gesloopt om plaats te maken voor het nieuwbouwproject Schielanders. Voor er gebouwd kan worden moet de gemeenteraad een verklaring van geen bedenkingen afgeven. Vaststaat dat het bouwplan in strijd is met het huidige bestemmingsplan ‘Nieuwland 2016’.

Het bouwplan bestaat uit twee blokken eengezinswoningen van drie bouwlagen hoog en een appartementsgebouw van acht bouwlagen hoog. In totaal gaat het om zestien eengezinswoningen en dertig  appartementen. De woningen worden niet op gas aangesloten, zodat een bijdrage wordt geleverd aan het streven naar aardgasloze wijken in Schiedam.

Bij de komst van de vluchtelingen in januari 2016 werd door huiseigenaren aan de Willem Passtoorsstraat nog gevreesd voor waardedaling van hun bezit tot 30%. Vluchtelingen worden in Schiedam nu rechtstreeks aan een sociale huurwoning geholpen, elders binnen de gemeente.

Webradio Torpedo

december 7th, 2017

1 Comment

One Comment

  1. A.tutuk says:

    Ik wil meer informatie over schielander project

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *