Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW VLAARDINGS CONVENANT HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN

VLAARDINGEN- Opnieuw wil de gemeente Vlaardingen een convenant sluiten voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het huidige convenant loopt af op 12 december. Partijen zijn al bezig om een nieuwe afspraken op te stellen. Het betreft: de verhuurders Waterweg Wonen en Samenwerking, plus de uitzendbureaus Stipt, Tradiro, United Homes, Homeflex en de gemeente Vlaardingen.

De fracties in de gemeenteraad worden begin september bijgepraat over het nieuwe convenant. De volksvertegenwoordigers worden dan geïnformeerd over de uitgangspunten, de voorgestelde wijzigingen ten opzichte van de huidige afspraken en de vermeende voordelen van een nieuw convenant. Na het bijpraten wordt het stuk daadwerkelijk uitgereikt aan de politici.

Ron Boers (fB).
Van de fractie Boers (fB) is al bekend dat zij niets zien in een nieuw convenant. De fB wil dat met alle uitzendbureaus die te maken hebben met de drie nieuwe, grootschalige huisvestingslocaties een contract wordt gesloten met duidelijke voorwaarden. In het contract moet staan dat de uitzendbureaus geen woningen meer opkopen om arbeidsmigranten in onder te brengen. Daarnaast moet een maximaal afschrikwekkend boetesysteem worden ingesteld op het gebied van wonen, overlast en het zich niet houden aan het zelf of via derden opkopen van panden en onderbrengen van werknemers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “NIEUW VLAARDINGS CONVENANT HUISVESTING ARBEIDSMIGRANTEN

  1. Het is prachtig wat deze mensen in de kassenbouw doen, helaas heeft deze medaille ook een keerzijde, waaronder het stevige alcoholgebruik en bijkomend aso gedrag en huisjesmelkers die hun financieel uitknijpen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *