Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERZET TEGEN WONINGEN BROEKPOLDER VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De PvdA in Vlaardingen zal tijdens de raadsvergadering van komende donderdag wethouder Ivana Somers (Leefbaar) oproepen woningbouw in de Broekpolder uit haar hoofd te zetten. De PvdA zal samen met GroenLinks (GL) de gemeenteraad vragen een motie daartoe te ondersteunen.

Op 11 maart vorig jaar heeft de gemeenteraad al unaniem bepaald om de Broekpolder groen te houden én duidelijk gemaakt dat er ook geen woningen in de Broekpolder mogen komen. Na een interview met de wethouder bij Omroep Vlaardingen zou mogelijk bij inwoners de suggestie gewekt zijn dat het bebouwen van een strook in de Broekpolder ingebracht kan worden binnen het participatietraject van de woonvisie, denken PvdA en GL.

In het interview heeft Somers gesuggereerd dat de vraag naar woningbouw in de Broekpolder medio september zomaar eens zou kunnen opduiken bij de bijeenkomsten voor de nieuwe Woonvisie. Somers: “ Ik verwacht dat, dat uit het participatietraject gaat komen.”

Naar aanleiding van een publicatie door Waterweg Actueel over mogelijke bouwplannen in de polder haast de wethouder zich om via deze site te benadrukken dat zij hoopt dat de Broekpolder groen blijft, maar ze verwacht dat inwoners met een andere mening dit punt zullen inbrengen. De wethouder is benieuwd wat Vlaardingen gaat kiezen.

Begin dit jaar liet VVD-raadslid Ruben van de Zande weten dat woningbouw in de Broekpolder voor zijn partij nu nog geen optie zou zijn (”Nee, op dit moment nog niet… Nog niet. Op dit moment nog niet”).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “VERZET TEGEN WONINGEN BROEKPOLDER VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *