Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW STATIONSPLEIN HOEK VAN HOLLAND BEDREIGT TERRASSEN

HOEK VAN HOLLAND- De terrassen bij het nieuwe Stationsplein bij het strand in Hoek van Holland lopen gevaar. Daarvoor waarschuwt de gebiedscommissie. De commissie maakt zich zorgen over de mogelijkheden van de zittende ondernemers aan het nieuwe plein. Uitgangspunt voor de commissie is dat bestaande rechten, vastgelegd in de bestaande terras- en uitstalvergunningen van het huidige Zeeplein blijven gelden. Ook de ondernemers maken zich daar zorgen over.

De commissie heeft een overleg georganiseerd met betrokken partijen, ondernemers, Stadsontwikkeling, en de Directie Veilig en Gebied. Uit dit overleg is een zoneringskaart voor het plein gekomen. Deze kaart (gevelterras van één meter, een verkeersruimte van 4 meter en een restruimte tot aan de rand van de weg, beschikbaar voor terrassen en uitstallingen) kan als basis dienen voor het terrassenplan.

De commissie wil dat deze zoneringskaart onderdeel uit gaat maken van het nog vast te stellen inrichtingsplan en de te verlenen vergunningen. Dit kan betekenen dat het ontwerp op onderdelen aangepast moet worden (bijvoorbeeld met een ontruimingsplan van de terrassen in geval van een calamiteit) om toch de benodigde vergunningen te kunnen verlenen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *