Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW STADSBESTUUR VLAARDINGEN IS ROND

VLAARDINGEN- In Vlaardingen hebben de zes formerende politieke partijen een voorlopig akkoord bereikt. Het onderhandelingsproces, dat begin april van start ging, is daarmee afgerond. Naar verwachting wordt het definitieve akkoord komende donderdag publiek gemaakt.

De fractie Kerkhof, VVD, GroenLinks, CDA, VV2000/Leefbaar Vlaardingen en D66 Vlaardingen, bespreken het conceptakkoord komende dagen met de achterban. Het definitieve akkoord wordt aanstaande donderdag om 19.00 uur gepresenteerd, tijdens een persbijeenkomst op het Vlaardingse stadhuis. Hierbij zijn de formateurs aanwezig, samen met de zes formerende partijen.

Deze dag verzoeken de formerende partijen burgemeester Annemiek Jetten (PvdA), om op korte termijn een extra raadsvergadering uit te schrijven, waarin het akkoord besproken kan worden met de gehele raad. In deze vergadering worden twee wethouders-kandidaten aan de raad voorgelegd. Naast de zittende drie wethouders, maken Ivana Somers – Gardenier (VV2000/Leefbaar Vlaardingen) en Sebastiaan Nieuwland (D66 Vlaardingen), deel uit van het nieuwe meerderheidscollege. Fractie Kerkhof kiest voor een rol van volwaardige coalitiepartner, zonder een wethouder te leveren. De zes fracties hebben samen 19 van de 35 raadszetels in Vlaardingen en nemen met dit akkoord verantwoordelijkheid, door zware keuzes te maken binnen de grote opgaven waar Vlaardingen voor staat.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *