RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW SKATEPARK SCHIEDAM NOG NIET OPEN

Ontwerper en initiatiefnemer Marco Jongeneel is ook betrokken bij de herinrichting van het skatepark aan de Westblaak in Rotterdam. Hij denkt dat het skatepark Schieveste in Schiedam de Rotterdamse concurrent naar de kroon zal steken. Dat zou alles te maken hebben met de inrichting van het Schiedamse project.
Ontwerper en initiatiefnemer Marco Jongeneel is ook betrokken bij de herinrichting van het skatepark aan de Westblaak in Rotterdam. Hij denkt dat het park in Schiedam de Rotterdamse concurrent naar de kroon zal steken. Dat zou alles te maken hebben met de inrichting van het Schiedamse project.

SCHIEDAM- De druk op het gloednieuwe skatepark Schieveste aan de ‘s-Gravelandseweg in Schiedam neemt toe. Vooral omdat het toe nu toe grootse skatepark van Nederland, aan de Westblaak in Rotterdam, binnenkort op de schop gaat. Voor fervente skaters is het Schiedamse park dan een alternatief. Het skatepark lijkt gebruiksklaar. Toch ligt het park op het tunneldak van de metro er verlaten bij.

De verschillende onderdelen van het nieuwe skatepark zijn met kettingen en hangsloten geblokkeerd, om een spontane ingebruikname tegen te gaan.

Het park moet volgens plan in februari open gaan, maar een officiële openingsdatum is nog altijd niet gecommuniceerd. Veel zou afhangen van de weersomstandigheden. En die zijn vooralsnog niet gunstig.