Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW SEIZOEN SCOUTING BVH SCHIEDAM

SCHIEDAM- De leden van Scouting BvH in Schiedam beginnen op zaterdag 7 september aan het nieuwe seizoen. Die start is meteen de aftrap van een najaar vol sportieve activiteiten. Iedereen die nieuwsgierig is naar wat scouting eigenlijk is en doet, is van harte welkom om een dagje mee te doen.

Elke zaterdag zijn de verschillende leeftijdsgroepen van Scouting BvH aanwezig op het groepshuis aan het Burgemeester Lippad 3 of het schip de Alewijn de Groot aan de Wilhelminakade of het Brielse Meer. Scouting BvH is een gecombineerde groep, waarbij gekozen kan worden voor het Scoutingspel op het land of op het water in verschillende leeftijdsgroepen. Vaak zijn de scouts buiten te vinden op het eigen terrein of bijvoorbeeld in het Beatrixpark en het Scoutwoud (park aan het spoor bij Nieuwland).

Het programma is zeer gevarieerd op het gebied van sport en spel en het hoogtepunt van een Scoutingjaar is het zomerkamp. De ene week wordt er brood gebakken op een kampvuur en de andere week vindt er een speurtocht met opdrachten ergens in Schiedam plaats. Ook voor de allerkleinsten (5-7 jaar) is er een bijpassend en fantasierijk programma, zoals bijvoorbeeld het maken van een circusvoorstelling of hutten bouwen.

Maar Scouting BvH doet nog veel meer. Het seizoen voor de waterscouts begint eigenlijk al op 6 september tijdens de regionale Roei- Zeil- en Wrikwedstrijden op het Brielse Meer. Daar hopen zij een aantal prijzen in de wacht te slepen. Daarnaast zal Scouting BvH aanwezig zijn bij de Brandersfeesten en doen alle leden ook weer mee aan de wereldwijde JOTA/JOTI, oftewel ‘Jamboree on the Internet’ tijdens het weekend van 19 oktober. Meer informatie over de verschillende leeftijdsgroepen en tijden staat op https://www.scouting-bvh.nl/

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *