Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW ONDERZOEK FIETSPADEN A4 SCHIEDAM

Schiedam werkt aan de realisatie van sportvelden op het dak van de Ketheltunnel.
Schiedam werkt aan de realisatie van sportvelden op het dak van de Ketheltunnel. Omwonenden zijn niet tevreden over de ontsluiting van het park.

SCHIEDAM- Een groep omwonenden van het nieuwe Sportpark A4 in de Schiedamse Woudhoek komt met een onafhankelijk onderzoek naar de fietspadenstructuur rondom het sportpark. De bewoners hopen daarmee het besluit van de gemeente Schiedam te beïnvloeden. De groep is niet te spreken over het aanleggen van meerdere ontsluitingen door de wijk. Zij vrezen drukte en parkeeroverlast.

Het stadsbestuur wil een fietspad aan de noordzijde van de Brederoweg. Een fietspad bij het Leerlooierpad in de groenstrook tussen de woningen en het ‘Schelpenpad’. Een fietspad in de groenstrook langs de wijk Ambachten. En een fietsverbinding ter hoogte van de Munterstraat.

De onvrede onder bewoners is meermaals besproken in de Klankbordgroep Omwonenden Park A4. Daarbij is ook een alternatief plan aangedragen vanuit de buurt. De gemeente heeft daarbij aangegeven het alternatieve plan en het gemeentelijke plan goed te bestuderen, maar besloot vorige maand toch voor het grotendeels eigen plan te kiezen.

Schiedam wil met het maken van een goed fietsnetwerk het fietsgebruik stimuleren en de automobiliteit verminderd. Dit zou ook van belang zijn om de toenemende parkeerdruk in de wijk tegen te gaan. Het alternatieve voorstel van de omwonenden komt onvoldoende tegemoet aan deze criteria, meent het college.

Zie ook: Fietsers Sportpark A4 niet over Zoomweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *