Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUW GEZONDHEIDSCENTRUM BACHPLEIN SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- Voor de komst van een gezondheidscluster op het Bachplein overlegt de gemeente met de huisartsen Schiedam-Noord en de fysiotherapeuten van het Paramedisch Centrum Bachplein. Ook bewoners rond het Bachplein volgen het proces. Dat meldt het stadsbestuur over de voortgang van het onderzoek naar de haalbaarheid van de herontwikkeling Hof van Spaland /Bachplein.

Er ligt een plan voor de bouw van driehonderd woningen op het Bachplein. De mix van woningen wordt momenteel nader uitgewerkt. In Schiedam-Noord wonen relatief meer 55-plussers dan in de rest van Schiedam. Meer dan de helft van de 55-74-jarigen wil een appartement, waarvan 6o% wil kopen en 40% huren. Een deel van de nieuw te bouwen woningen beoogt een wooncarrière mogelijk maken naar levensloopbestendige woningen.

De Noordrand2025-groep heeft eerder deze week hun enquête aangeboden over de vernieuwing van het Bachplein en winkelcentrum Hof van Spaland. Dit voorjaar zal de gemeente bezoekers van de wijkvergaderingen in Schiedam-Noord over het resultaat van deze enquête en over de verdere uitwerking van hun plannen informeren.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *