Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NIEUW CONVENANT MOE-LANDERS VLAARDINGEN IS TIJDVERSPILLING’

VLAARDINGEN- Het is pure tijdverspilling om energie te steken in het nieuw convenant voor de huisvesting van arbeidsmigranten in Vlaardingen, omdat hiermee slechts een kwart van de problemen wordt bestreden. Daarover zijn de oppositiepartijen ONS en Beter voor Vlaardingen (BvV) het eens. De coalitiepartijen VVD en CDA hebben wel vertrouwen in de nieuwe afspraken met de uitzendbureaus.

Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) staat achter de nieuwe afspraken, ook al valt ¾ buiten de afspraken over de huisvesting van arbeidsmigranten. Somers: “Dat vind ik nog steeds beter dan helemaal niemand.”

Ben Trooster (BvV): “Ik wil de wethouder vooral het advies geven om er zo weinig mogelijk tijd aan te besteden, want volgens mij gaat dit een averechts effect bereiken. Ik had graag, ja, het is niet mogelijk, maar het oud-raadslid Somers teruggehaald. Die zou haar wenkbrauwen fronsen, die zou morgen de barricades opgaan, tegen dit gewauwel. Het gaat werkelijk helemaal negens over. Het raakt kant noch wal. Zonde van uw tijd.”

Overbewoning en illegale onderhuur van panden leveren overlast op voor buurtbewoners en gaat ten koste van de leefbaarheid in de wijk. In het Vlaardingse convenant staan onder meer afspraken over waar de huisvesting aan moet voldoen, over correcte arbeidsomstandigheden en arbeidsbeloning, over registratie van arbeidsmigranten en over het voorkomen van overlast voor de omgeving. Zo zijn bijvoorbeeld eisen opgenomen over het maximum aantal bewoners per woning en de maximale huurprijs per bewoner. Ook zijn er afspraken gemaakt over meubilering en brandveiligheid en over het aanwezig zijn van een beheerder in de wooncomplexen.

Het huidige convenant loopt dit jaar af. Het gemeentebestuur schermt al met het door hen vastgestelde nieuwe convenant, maar ook de gemeenteraad heeft nog iets te zeggen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *