Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIEUWE BORDEN TEGEN ZWERFVUIL SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Op meerdere plekken in Schiedam-Oost zijn borden tegen zwerfvuil geplaatst met meerkeuzevragen. De initiatiefnemers ‘Oost Pact Door’ en afvalinzamelaar Irado hebben alle vragen alvast aangevinkt voor de vervuilers.

Er staan vinkjes bij : ‘Ik ben een eikel. Ik moet aan mijn imago denken. Ik geef niet om een schone omgeving. In een afvalbak mikken is moeilijk. Normaal ruimt mama het op. Al het bovenstaande.’

De opruimkosten voor zwerfafval in Schiedam bedragen jaarlijks zo’n 600.000 euro. Met opgelegde boetes voor overtredingen op zwerfvuil wordt tegen de 22.000 euro terugverdiend.

Op de multiple choice-borden zijn alle antwoorden al aangevinkt die slaan op de vervuilers.
Zwerfafval wordt in Schiedam machinaal en handmatig verwijderd. Van het zwerfvuil dat met de veegmachine wordt verwijderd is niet bekend hoeveel dit is, omdat het is vermengd met zand en bladafval. Het zwerfvuil dat handmatig wordt geprikt wordt gezamenlijk met de inhoud van de afvalbakjes afgevoerd. Dit bedraagt in totaal 523 ton op jaarbasis.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “NIEUWE BORDEN TEGEN ZWERFVUIL SCHIEDAM-OOST

  1. Initiatief begrijp ik wel, maar wat als een groot gedeelte van de bewoners de Nederlandse taal niet machtig is en mijns inziens niet zo veel met de stad, waar in ze wonen, hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *