WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NIEUW BOMEN ZORGEN VOOR VERBETERING SCHIEDAM-OOST’

SCHIEDAM- De aanplant van nieuwe bomen aan de PKO- en Lorentzlaan in Schiedam-Oost is bekend. Het gaat om 14% statige boom, 24% transparante boom en 62% bij-vriendelijke boom. In totaal hebben voor de aanplant achtenzeventig bewoners gestemd van de bijna zevenhonderd stemgerechtigden.

Wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks): “De bewoners hebben gekozen voor een boomsoort die ervoor zorgt dat niet alleen het kroonvolume beter wordt, maar dat het ook nog eens het voordeel heeft dat mensen dus geen last meer hebben van hars, naalden, dat ze een betere lichtinval in hun huis hebben. De parkeerplaatsen worden daar beter. De biodiversiteit neemt toe. Kortom, het is een verbetering voor de wijk.”

Er wordt door tegenstanders van de kap van de huidige bomen getwijfeld aan nut en noodzaak. Bomen worden gezien als gunstig voor het milieu. Wat de wethouder betreft ligt dat genuanceerder. Ooijevaar: “Bomenexperts en stadsecologen hebben mij vertelt dat het eigenlijk een beetje ouderwets is om de stammetjes te tellen en te zeggen, we hebben zoveel bomen, en dat is dan het resultaat. Het kroonvolume is eigenlijk heel belangrijk. En het kroonvolume zegt wat over het afvangen van fijnstof en over het reduceren van Co2. Want dat zijn wel twee verschillende dingen.”

De twee lanen in Schiedam-Oost gaan volledig op de schop. De wegconstructie en alle bomen zullen vervangen worden. Er is besloten om voor de twee lanen dezelfde werkwijze te kiezen als aan de Boerhaavelaan.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *