Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIET TEVREDEN MET ANTWOORDEN ISLAMSCHOLEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Raadslid Monique Rotteveel (LOS) is niet tevreden met de beantwoording van haar schriftelijke vragen aan het stadsbestuur over het homofobe en vrouwonvriendelijke onderwijs op de islamitische basisscholen in Schiedam. Rotteveel vindt de antwoorden niet echt bevredigend. En: ‘Niet de antwoorden op de vraag die ik stelde’.

Burgemeester en wethouders laten weten het van belang te vinden dat er in het Schiedamse onderwijs geen lessen gegeven worden die in strijd zijn met de in Nederland algemeen geldende normen en waarden. Op de twee islamitische basisscholen in Schiedam wordt inmiddels onderzocht hoe nu verder te gaan met de lessen burgerschapsvorming.

Bij fractievoorzitter Andreas Rose (LOS) roept die beantwoording dan weer vragen op. Hij hoorde voor het eerst over het vak burgerschapsvorming. Rose: ‘Ik probeer me een voorstelling te maken wat hieronder verstaan wordt. Volgens mij begint dat met normen en waarden en dat zijn nou dingen die je niet op school leert, maar hopelijk van huis uit meekrijgt. Als je daar pas op school mee begint ben je denk ik al te laat.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *