WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIET DUIDELIJK WIE TOESTEMMING GAF MEERKOSTEN CLUBGEBOUW VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het is niet meer duidelijk wie uiteindelijk toestemming heeft gegeven voor de zaken waardoor 75.000 euro extra nodig is voor het nieuwe multifunctioneel club- en kleedgebouw van twee Vlaardingse voetbalclubs aan de Kooikersweg. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) laat dat weten in antwoord op vragen van de CU-SGP.

Somers: ‘Er is niet iemand die hier specifiek toestemming voor gegeven heeft. De kosten die gemaakt zijn, zijn noodzakelijke kosten die ervoor zorgen om een volwaardige clubaccommodatie op te leveren. Gaandeweg de bouw werd geconstateerd dat niet alle noodzakelijke materialen in programma van eisen en dus aanbesteding waren meegenomen.’

Volgens de wethouder is in januari geconstateerd dat er overschrijdingen zijn op het totaal budget. Somers: ‘Dit had van doen met de bouwwerkzaamheden, maar ook parallel aan de bouw zijn er kosten die eerder niet begroot zijn. Hierbij te denken aan afkoppel en afvoerkosten van geplaatste portocabines.’

Vast staat dat twee ambtenaren bij de gemeente de voetbalclubs VV Cion en SV Deltasport op de Kooikersweg in oktober 2021 duidelijk hebben gemaakt dat zij de gemeenteraad niet wenste te informeren over meerkosten. Een geluidsopname van het gesprek tussen de ambtenaren en het bestuur van de clubs is eind januari naar buiten gebracht.

In maart 2019 is het verenigingsgebouw van Deltasport en Cion in de Broekpolder tot tweemaal toe door brand getroffen. De verzekering heeft bijna 850.000 euro uitgekeerd voor de herbouw.

Voor de spoedige herbouw van het club- en kleedgebouw van de sportverenigingen Cion en Deltasport stelde de gemeenteraad vorig jaar februari al een aanvullend bedrag beschikbaar van 337.000 euro. De investering was nodig vanwege onvoorziene kosten, om het gebouw gasloos en iets groter te kunnen maken én voor de zogenaamd noodzakelijke vervanging van de vloer.

6 reacties op “NIET DUIDELIJK WIE TOESTEMMING GAF MEERKOSTEN CLUBGEBOUW VLAARDINGEN

 1. incompetente leiders
  Ze komt er nog mee weg ook
  Andermans geld
  Geen motie niks
  Heeft die Somers wel een VOG
  Wethouder alleen voor de foto ‘s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *