WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIET ALLEEN IN MAASSLUIS VRIJWILLIGERS NOODOPVANG KRITISCH

September 2015: Aankomst 'vluchtelingen' Maassluis. Er wordt actief geflitst wanneer vrouwen (zonder uitzondering met hoofddoek) en kinderen een eerste bus verlaten. Wanneer de overige bussen verschijnen is nog niet bekend en hoe de verhouding mannen, vrouwen en kinderen dan zal uitpakt blijft daardoor onduidelijk.
September 2015: Aankomst ‘vluchtelingen’ Maassluis. Er wordt actief geflitst wanneer vrouwen (zonder uitzondering met hoofddoek) en kinderen een eerste bus verlaten. De overige bussen verschijnen uren later buiten het zicht van de camera’s. De Olympiahal blijft de daarop volgende dagen verboden voor alle media. Later wordt duidelijk dat de verhouding mannen, vrouwen en kinderen anders ligt dan door de gemeente gesuggereerd (‘Veel gezinnen met kinderen’). In totaal werden 47 kinderen opgevangen op een totaal van 204 migranten.

MAASSLUIS- De moeizame werving van vrijwilligers voor de noodopvang van ‘vluchtelingen’ blijkt niet alleen in Maassluis te spelen.

Eén op de vijf medewerkers van het Rode Kruis vindt dat de grenzen dicht moeten of dat de meeste irreguliere migranten gelukszoekers zijn. Volgens het Rode Kruis gaat dit in tegen de grondbeginselen van de organisatie. Dit alles blijkt uit geheime stukken die vrijdagavond in handen van de media kwamen.

Het Rode Kruis gaat nu proberen de weigeraars over de streep te trekken.

Het aantal mensen dat daadwerkelijk bereid was om eind september te helpen bij de opvang van ‘vluchtelingen’ in de Olympiahal in Maassluis is destijds blijven steken op vijftien personen. Kort voor de opvang zijn deze vrijwilligers door de gemeente gerekruteerd. Er werd bij diverse kerken en moskeeverenigingen binnen Maassluis nadrukkelijk om de inzet van de onbetaalde krachten gevraagd.

1 reactie op “NIET ALLEEN IN MAASSLUIS VRIJWILLIGERS NOODOPVANG KRITISCH

  1. De geregistreerde vluchtelingen die ik nu ken, zijn niet het het soort mensen die webradio Torpedo beschrijft. Het zijn aardige jongens, waar menige scholier een voorbeeld aan kan nemen. Ze hebben heel veel meegemaakt in Aleppo en willen vooral rust. En vooral ook graag nederlands leren en snel daarna hun studie weer oppakken!!! Ik vind radio Torpedo erg vervelend berichten. Koketteren is er niet bij .Schilderen is een broodnodige uitlaatklep voor hen. Ik vind het heel vervelend dat jullie mensen, die zo veel aandacht en veiligheid nodig hebben constant in een een aanranders/criminelen_ daglicht stellen. Doe eens normaal tegenover je medemens. Ik snap best wel dat sommige mensen sommige criminele allochtone jongeren gelijk stellen met erkende vluchtelingen. Asielzoekers hebben geen status en vluchtelingen wel!!Dat is een kwestie van je goed inlezen! En niet zomaar wat roepen als je het niet zo goed weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *