WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIET ALLE SLACHTOFFERS HUISELIJK GEWELD SCHIEDAM KRIJGEN ANDERE WONING

SCHIEDAM- Niet alle slachtoffers van huiselijk geweld krijgen automatisch een urgentieverklaring voor een vervangende woning. Dat laat het stadsbestuur van Schiedam weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. In principe gaat men uit van de  zelfredzaamheid van slachtoffers.

Om voor een urgentieverklaring in aanmerking te komen dient er eerst aangifte te worden gedaan bij de politie van huiselijk geweld. Met dit bewijs kunnen mensen zich inschrijven bij de Stichting Urgentiebepaling Woningzoekenden Rijnmond, waarna gekeken wordt of er daadwerkelijk een urgentie afgegeven kan worden. Vervolgens is het aan coöperaties om een passende woning te vinden.

In het eerste half jaar van 2020 waren er in Schiedam 95 meldingen huiselijk geweld bij de politie. Dit is hoger dan in dezelfde periode in 2019. Toen ging het om 61 meldingen. De Schiedamse politie komt tenminste twee keer per dag in actie vanwege een melding over huiselijk geweld, volgens de districtchef en portefeuillehouder Huiselijk geweld van de Eenheid Rotterdam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “NIET ALLE SLACHTOFFERS HUISELIJK GEWELD SCHIEDAM KRIJGEN ANDERE WONING

  1. Dat zou wat zijn. Je kunt geen huis kopen, wilt sociaal huren en je weet dat iedere asielknakker voorrang krijgt. Dan geef je een huisgenoot een paar klappen en je krijgt dan wél een huis? Hoe werk je huiselijk geweld in de hand? Zo dus.

  2. Triest dat slachtoffers van huiselijk geweld eerst zodanig ernstig in elkaar geslagen moeten worden om in aanmerking te komen voor urgentie. Een dikke lip en blauw oog is onvoldoende om urgentie te geven. Aangifte doen is vaak een te grote stap voor de slachtoffers. De hele familie keert zich dan tegen het slachtoffer en word verstoten of vermoord uit zgn. eerwraak.
    Vele “mannen” die hun vrouw mishandelen zijn geen mannen, daarom lopen ze in jurken, is gebleken uit een onderzoek van de overheid en diverse organisaties.

    1. Ik zie in Schiedam wel veel mannen in jurken lopen. Vrijwel altijd met een toupet onder de kin. Onze pastoor droeg vroeger ook een jurk. Had geen toupet onder de kin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *