Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NIET ALLE SCHIEDAMMERS HEBBEN LAST VAN VLIEGVERKEER’

Wethouder Frans Hamerslag (PS).
SCHIEDAM- Wethouder Frans Hamerslag (PS) voelt niet direct iets voor het schrijven van een tweede brief in het kader van het participatietraject rond een nieuwe vergunning voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Een dergelijk brief is op 1 juni al verzonden. Het CDA kondigt aan een tweede brief dan maar namens de gemeenteraad op te stellen om duidelijk te maken dat uitbreiding van RTHA onaanvaardbaar is voor Schiedam. De wethouder meent dat lang niet alle Schiedammers tegen de plannen zijn van het vliegveld. Hamerslag: “Wij vertegenwoordiger hier wel heel Schiedam. Dan zal, als er een brief geschreven moet worden, ook dat standpunt vertegenwoordigd moeten worden.”

Na het aanhoren van drie insprekers – allemaal uit Noord en tegen uitbreidingsplannen van RTHA – lijkt de raadscommissie eensgezind bij het kiezen van de kant van de insprekers. Volgende week zal een motie worden ingediend om die tweede brief af te dwingen. Hamerslag: “U bent de Raad. U heeft aangegeven dat er een motie komt. Ik ben heel benieuwd naar de inhoud van de motie, met in inachtneming van alle Schiedammers.”

Volgens het CDA ervaren bewoners van de noordrand in toenemende mate overlast van stijgende vliegtuigen en vliegtuigen die de landing inzetten naar RTHA.

10 reacties op “‘NIET ALLE SCHIEDAMMERS HEBBEN LAST VAN VLIEGVERKEER’

 1. Zelf zal in nooit op dat ps stemmen. Dat als eerste. Maar wie dat wel heeft gedaan mag toch zeker wel een anti RTHA standpunt verwachten van hun wethouder?

 2. Natuurlijk klagen alleen de meer dan 6000 inwoners van Noord en Groenoord. Als je in Nieuwland woont ben je waarschijnlijk voorstander omdat RTHA de kortste route is maar Turkije. Juist die vluchten zijn van Schiphol overgenomen. Woon je aan de Maasboulevard dan wordt er uitgebreid, in de media, geklaagd over storende feestjes overdag op het grasveld.
  Waarom recent mijn nachtrust verstoren om 01.00u. De feiten liggen op tafel. 2 privejets. 1 maal Parijs en 1 maal Ibiza.

 3. Hou toch eens op over dat gezeur. Hebben jullie echt niets iets beter te doen.
  Het vliegveld is er al jaren en toen moesten de woningen in Noord nog worden gebouwd.
  Dat wist je toch toen je er ging wonen.

  1. Precies… U slaat de spijker op zijn kop!!!
   Het vliegveld was er, maar zou gesloten worden. Daarom is er gebouwd.
   Kwestie van afspraken nakomen en zeer zeker niet uitbreiden.
   Gelukkig heeft de onafhankelijke inspectie inmiddels een waarschuwing aan RTHA afgegeven.
   Kennelijk worden de normen wel degelijk overschreden.

 4. Dat vind ik zo’n nul argument.
  Zelfde als je langs een rustige weg woont en die na een paar jaar snelweg wordt met veel meer herrie.
  Dan zeggen, ja maar die weg lag er al toen je er ging wonen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *