Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NIET ALLE AFSPRAKEN OP PAPIER BIJ HORECAPROTEST VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De Vlaardingse burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) vindt dat hij beter alle afspraken rond het horecaprotest van 2 maart vooraf op papier had kunnen zetten. De eerste burger laat dat weten in antwoord op vragen van het AOV. De partij constateert grote verwarring rond het Vlaardingse horecaprotest tegen de verplichte landelijke sluiting.

De burgemeester heeft op de dag van het protest de terrassen rond 16.00 uur gesloten, omdat het te druk zou zijn geworden. Eerder zou met de horecaondernemers zijn afgesproken dat de terrassen om 20.00 uur zouden sluiten, terwijl er ook berichten zijn over het sluiten om 18.00 uur.

Op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Vlaardingen 2019 moet een betoging gemeld worden bij de burgemeester. Er is geen vergunning nodig. Waar nodig worden er afspraken gemaakt en voorwaarden gesteld. Eenhoorn: ‘Dat is ook hier gebeurd. De protestactie was vooraf gemeld door de horecaondernemers. Medewerkers van de gemeente stonden in nauw contact met de Vlaardingse vertegenwoordigers van Koninklijke Horeca Nederland over de voorwaarden van deze protestactie. Achteraf gezien had ik duidelijker kunnen zijn over deze afspraken en was het beter geweest om alle gemaakte afspraken op papier te zetten.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *