Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NEE TEGEN VREUGDEVUUR BROEKWEG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Burgemeester Bert Wijbenga (VVD) weigert een ontheffing te verlenen voor een vreugdevuur aan de Broekweg in Vlaardingen tijdens de komende jaarwisseling (2021-2022). Hieraan ligt ten grondslag dat het maken van een vuur bij wet verboden is vanwege de gevaren die dit met zich mee zou brengen. Dit gevaar zou met geen maatregel zijn weg te nemen. Het maken van een vuur op de openbare weg is niet alleen in strijd met de Wet Milieubeheer en de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV), maar kan ook leiden tot overlast op straat en verstoring van de openbare orde, meent men op het stadhuis.

Volgens het stadsbestuur is er tijdens een jaarwisseling een verhoogd risico op verstoring van de openbare orde. Het besluit om de vreugdevuren niet langer toe te staan zou niet lichtzinnig zijn genomen. In een toelichting meldt het stadsbestuur: ‘Hier is uiteraard een belangenafweging aan vooraf gegaan, waarbij het algemeen belang van het beschermen van de openbare orde en veiligheid is afgewogen tegen het persoonlijk belang van organisatoren om een vreugdevuur te organiseren.’

In 2018 is besloten om geen ontheffing meer te verlenen aan vreugdevuren. Ook de aanvraag van dit jaar heeft het college geweigerd.

1 reactie op “NEE TEGEN VREUGDEVUUR BROEKWEG VLAARDINGEN

  1. Mooi, een burgemeester die zijn poot stijf houdt. Er zijn een aantal zgn. tradities die te kinderachtig voor woorden zijn. Daar is dit er een van. Kinderen die een fikkie stoken is natuurlijk gedrag, jong volwassenen die wedijveren om het grootste vuur van de provincie worden vast niet onze juristen, artsen of wetenschappers maar vermoedelijk wél steuntrekkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *