WATERWEG ACTUEEL

NAUWELIJKS ZICHT OP VERBLIJF VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

NAUWELIJKS ZICHT OP VERBLIJF VLUCHTELINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM-  De gemeente Schiedam monitort niet waar vluchtelingen gaan wonen. Wel weet de gemeente hoeveel vluchtelingen jaarlijks worden gehuisvest in de stad. Vluchtelingen worden in Schiedam vooral gehuisvest in woningen in zwakkere wijken, erkent het stadsbestuur op vragen vanuit de gemeenteraad. De woningtoewijzing in probleembuurten zou namelijk niet zijn te voorkomen, meent het huidige stadsbestuur (CDA, D66, PvdA, SP en VVD).

Bijna alle vluchtelingen in Schiedam zijn bijstandsgerechtigd en worden gehuisvest in woningen met een huurprijs die recht geeft op huurtoeslag. Ook houden deze groepen voorrang op de reeds bestaande Schiedamse woningzoekers op grond van de gemeentelijke Verordening Woonruimtebemiddeling 2015.

De vluchtelingen in het voormalige doorgangshuis in de Willem Pastoorstraat in Schiedam-Nieuwland kwamen direct bij binnenkomst met veel aanvragen voor bijzondere bijstand, vrij reizen en het Jeugdfonds. Dat laat het team weten dat zich binnen Stroomopwaarts richt op vluchtelingen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.

Webradio Torpedo

februari 12th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *