Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘NAUWELIJKS VUURWERK TE HOREN IN SCHIEDAM’

SCHIEDAM- ‘Ik hoor echt nauwelijks vuurwerk’, meldt het GroenLinks raadslid Sandra Mantingh aan het eind van de middag op Twitter. Mantingh: ‘ Af en toe een knal(letje), maar dat is echt een uitzondering vergeleken met voorgaande jaren. Duim dat dit vanavond ook zo blijft’

Nog voor er een Schiedams verbod kon worden opgenomen in de APV besloot de Tweede Kamer, op verzoek van de veiligheidsregio’s, zorgverleners, politie en BOA’s, dat het tijdens deze jaarwisseling al verboden is vuurwerk te verkopen, te vervoeren, te bezitten en af te steken. 

Eigenlijk zou in Schiedam een algeheel vuurwerkverbod pas per 2 januari 2021 worden opgenomen in de APV. Dit was om de plaatselijke vuurwerkbranche dit jaar nog te ontzien. Het gemeentebestuur kwam aanvankelijk met het voorstel het vuurwerkverbod al per 15 juli in te voeren.

Het verbod op consumentenvuurwerk is een lang gekoesterde wens van GroenLinks. Volgens de partij is consumentenvuurwerk een terreur voor mens, dier en milieu. Fijnstof zou tijdens de jaarwisseling tot wel vijfenveertig keer hoger zijn dan de normale waarden, terwijl Schiedam al met een erbarmelijke luchtkwaliteit te kampen zou hebben.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

13 reacties op “‘NAUWELIJKS VUURWERK TE HOREN IN SCHIEDAM’

 1. Dan heeft ze zeker hele goede oordoppen in, want hebben de ramen al regelmatig in de sponningen staan trillen hoor, groepen van 40 tot 50 jongeren zijn goed bezig.

 2. Goh wat zal ze blij zijn dat ze niet veel gehoord hebt. Dat zijn ze ook wel gewend bij GL. Daar horen ze toch alleen maar wat ze willen horen.

 3. Zou best een crowdfunding willen starten om dat soort cultuurbarbaren en koeienstrontvretende figuren tijdens de jaarwisseling naar een hutje op de hei te sturen samen met crazy Cor.
  Zijn dezelfde figuren die bij elke demonstratie aanwezig willen zijn. Ze rijden erheen met hun afstandse oude auto zonder katalysator en terug in huis, de tv aanzetten om te zien wat ze voor ellende veroorzaakten met hun demonstratie.
  =====Op dit moment 20.15 word aan haar wens voldaan, hoor een gezellig ouderwets knallend geluid en zie veel siervuurwerk.====

 4. Toch wel raar dat oudejaarsavond 2020 hoop het nooit meer zo mee te maken net zoals kerst en sint 2020, maar ben bang dat de hoge heren dit zo bevalt dat het niet anders meer word, alles is ons ontnomen allemaal onder het mom Corona. niks gezelligs meer aan, ondanks dat wens ik iedereen nog de beste wensen voor 2021

 5. Er is niks ontnomen, ik heb nog nooit zoveel vuurwerk gezien als zojuist. Gefeliciteerd overheid, dat handhaven lukte prima.

 6. Hier in rotterdam zuid tot knallend aan toe .met trillende ramen clubjes studenten in groep äan het feesten.als normal met fles gooiende gezang niet veel van de stilte hier gemerkt hoor.

 7. Ik weet niet waar dat mens woont.
  Als ik haar was zou ik naar beter horen gaan want in Groenoord was er meer dan genoeg te horen. Sorry maar dit is heel slecht voor de volgende gemeente verkiezingen. Ik zou ook eens gaan kijken naar onze gemeente politie die alleen uitrijdt als huisnummer of kenteken bekent is???????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *