Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NAUWELIJKS VLUCHTELINGEN VLAARDINGEN MET BETAALD WERK

VLAARDINGEN- Van alle vluchtelingen in Vlaardingen had 9% in het eerste half jaar van 2018 een vorm van betaald deeltijdwerk. In totaal twintig vluchtelingen zijn uitgestroomd naar een opleiding of betaald werk. Dat antwoordt het stadsbestuur op vragen van Leefbaar Vlaardingen naar de doorstroming van onder andere vluchtelingen richting betaald werk.

De meest actuele gegevens over doorstroming van vluchtelingen naar werk levert Stroomopwaarts. Op 4 september 2018 presenteerde Stroomopwaarts de ‘Tussentijdse evaluatie statushouders 2018’ (1-01-2018 tot en met 1-07-2018).Stroomopwaarts werkt momenteel aan de evaluatie van het hele jaar 2018. Deze evaluatie wordt in de lente verwacht.

In oktober 2017 liet de toenmalige wethouder Cees Oosterom (CDA) nog weten dat vluchtelingen snel aan het werk komen in Vlaardingen. De bewering van Oosterom stond op dat moment al haaks op de landelijke cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het CBS liet weten: ‘Anderhalf jaar na het verkrijgen van de verblijfsvergunning in 2014, ontvangt ruim 90% van de 18 tot 65-jarige vluchtelingen uit Eritrea en Syrië een bijstandsuitkering’.

Een verzoek van deze site aan Oosterom om met concrete cijfers te komen betreffende de Vlaardingse situatie werd niet beantwoord door de wethouder. Uit de nu verstrekte gegevens van Stroomopwaarts blijkt de bewering van Oosterom onjuist.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *