WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NAUWELIJKS SAMENGEWERKT BIJ OPBREKEN STRATEN VLAARDINGEN-VOP

VLAARDINGEN- Er is nauwelijks werk gecombineerd bij het openbreken van diverse straten in Vlaardingen-VOP. Dat krijgt de fractie Boers (fB) te horen in antwoord op schriftelijke vragen. Tijdens de voorbereiding zijn onder meer de nutspartijen wel uitgenodigd door de gemeente met de vraag of zij werkzaamheden willen combineren met de gemeente. De nutspartijen hebben aangegeven voor de VOP-wijk geen plannen te hebben.

De fB zag in de opengebroken straten een goeie gelegenheid voor de aanleg van glasvezel voor particulieren, maar de bestaande nutsbedrijven hebben bij aanvang van het project kenbaar gemaakt geen meerwaarde te zien twee datanetwerken naast elkaar te hebben en te onderhouden.

De stagnatie van de aanleg van glasvezel voor particulieren is een bedreiging voor digitaal Nederland en ondermijnt de leidende digitale positie van Nederland. De stagnatie komt grotendeels, omdat het upgraden van oude netwerken duur is. De kabels zelf zijn niet duur, maar het graven wel. Indien de grond echter al openen komt te liggen, zoals in dit geval met een rioolvervanging, is er dus bij een gecombineerde aanpak altijd sprake van gezamenlijke en veel lagere kosten.

Volgens de gemeente betreft het werk in de VOP geen specifiek rioleringsproject, maar een herinrichting van het hele gebied. Naast de riolering is ook de kwaliteit van de verharding en het groen verbeterd. De smalle wegprofielen in de wijk zijn verbreed waar mogelijk was. Daarnaast zijn er extra parkeervoorzieningen aangelegd. Verder zijn maatregelen genomen om de kwaliteit van het water in de vijver aan het Mendelssohnplein te verbeteren en zijn waterbuffer voorzieningen in de verharding aangebracht.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *