Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NAUWELIJKS CIJFERS VOORRANG WONINGTOEWIJZING VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Er komt binnenkort een speciale avond voor raadsleden om door te praten over de Vlaardingse Westwijk. Daar worden ook cijfers gepresenteerd over het voorrangssysteem bij woningtoewijzingen in delen van de wijk. Die toezegging doet wethouder Ivana Somers (Leefbaar) vlak voordat de gemeenteraad instemt met een verlenging van de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (de zogenaamde Rotterdamwet) voor zeshonderdvijftig portiek- en galerijflatwoningen in de Zuidbuurt en de buurten Wetering en Lage Weide in de Westwijk

De wethouder heeft lang niet alle cijfers paraat waar de gemeenteraad naar vraagt. Wel valt er iets te zeggen over de verhuizingen. Somers: “Bij ons in de rapportage staat aangeheven dat ze zien dat zeven op de tien verhuisbewegingen klanten zijn die via het voorrangssysteem eigenlijk dan daar gehuisvest worden.”

Bij de speciale avond zal ook verhuurder Waterweg Wonen aanwezig zijn. Somers: “Zodat de raad inzicht krijgt in wat er precies aan verhuisbewegingen heeft plaatsgevonden. En wie valt nou onder welk criteria, want zijn er nou acht studenten in verhuist en drie gescheiden vaders, of vierentwintig mensen met een hoog inkomen? Dat is misschien toch handig om te weten.”

Met goedkeuring van de gemeenteraad kan Vlaardingen nog zeker 4 jaar door met toepassing van de Rotterdamwet. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties buigt zich momenteel over de verlengingsaanvraag.

In de vier toegewezen complexen in de Westwijk wordt sinds 2015 een voorrangsartikel (artikel 9) van de Rotterdamwet toegepast. Dit zorgt ervoor dat in de aangewezen complexen op basis van huishoudensgrootte en inkomenscriteria bepaalde woningzoekenden voorrang krijgen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *