Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NATUURSPEELTUIN AVONTURIS IN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Woensdagmiddag 11 juni wordt de natuurspeeltuin Avonturis langs de Nieuwe Waterweg in Maassluis officieel geopend. Vanaf het nabij gelegen stadhuis lopen om 14.15 uur het gemeentebestuur, het projectteam, de financiers, de ontwerper en de aannemers letterlijk achter de muziek aan. Bij Avonturis aangekomen wordt de onthulling van het naambord verricht door de wethouders samen met Jari de bedenker van de naam en zijn klas. Waarna Evelien, Peter en hun begeleiders van Stichting Myosotis Maassluis voor de eerste keer de schommel voor kinderen met een beperking mogen gebruiken.

Sinds maart 2013 gingen toekomstige gebruikers met en zonder beperking, bezoekers, omwonenden, schoolkinderen, maatschappelijke organisaties en belangstellenden op avontuur in de natuur. Om te bedenken wat zij het liefst terug wilden zien in ‘hun speelplek’. Woensdagmiddag is het tijd voor de officiële opening, uiteraard wederom met elkaar.

Van 14.30 tot 16.30 uur is het openingsfeest voor iedereen. Jong en oud kunnen op avontuur in Avonturis. Ontwerpster Sigrun Lobst geeft rondleidingen. Bij kraampjes kan je onder andere zaadbommetjes en rozenparfum maken en er is een workshop djembé in het amfitheater onder leiding van Muziek@Maassluis. Je kan er spelen, hutten bouwen, rondlopen, lekker zitten en toekijken. Er is een vuurtje op de stookplaats, kinderen kunnen geschminkt worden en spelen met het water uit de waterpomp.