Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NATUURLIJK DELFLAND ORGANISEERT TWEE LEZINGEN

DELFT- Natuurlijk Delfland organiseert op 9 maart van 20:00 – 21:30 uur een zoomlezing Houd polder Pasgeld open en groen! De polder Pasgeld is een gebied in Rijswijk aan de grens met Delft. Er zijn plannen om ook dit laatste open gebied vol te bouwen. Uniek en historisch landschap dreigen zo verloren te gaan. Natuurlijk Delfland, KNNV afdeling Den Haag en de werkgroep Pasgeld Natuurlijk werken samen om dit gebied open en groen te houden!

Vraag de zoomcode aan via:medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com

De volgende vragen worden beantwoord

Waar ligt de polder Pasgeld, waarom is het de moeite waard om open te houden, wat is natuur in de polder, wat is de functie van de polder Pasgeld voor de omgeving. En wat kan eenieder doen om de polder Pasgeld Open en Groen te houden!

Lezing Kennismaken met mollen

Op 16 maart van 20:00 – 21:00 uur organiseert Natuurlijk Delfland een lezing Kennismaken met mollen. De avond wordt gehouden via Zoom. Vraag een code aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com

De aanwezigheid van mollen merken we in de vorm van hun hopen. De meeste mensen ervaren deze als overlast. In deze lezing worden vragen beantwoord als:

Wat is de rol van de mol in natuur? Wat is het effect van een molshoop voor de mol?

Waarom zien we vooral molshopen in het voor- en najaar? Uiteraard is er ruime gelegenheid om eigen ervaringen te delen en vragen te stellen.

Deze ondergrondse dieren die we niet zo vaak zien is voor Natuurlijk Delfland het Soort van het Seizoen. Tot 31 maart worden bewoners opgeroepen om mollen te melden via natuurlijkdelfland@knnv.nl Er zijn nog geen tot heel weinig mollen (en hun hopen) gemeld uit Westland, Maasland, het open gebied van Midden-Delfland, Delft Centrum, Oude Leede en omgeving, Pijnacker-Noord, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2021 het thema Zaaien en Maaien

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging en ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon en Floron.

Meer informatie is te vinden op de website: delfland.knnv.nl
Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats Thijsseweg 11 is het 10 minuten lopen. De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *