Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NATUURLIJK DELFLAND FELICITEERT JAAP VAN DUIJN

DELFLAND- Met het verschijnen van het boek Geschiedenis van het Westland waarin de tijd wordt beschreven van Romeinse nederzetting tot Tuin van Europa is een standaard voor ons gebied. Natuurlijk Delfland feliciteert Jaap van Duijn met het verschijnen van dit boek.

Jaap van Duijn is ook één van de personen die adhesie heeft betuigd met de actie Behoud duinvallei Watergat. Jaap, oud-topman Robeco, schrijft:
De gemeente Westland is al een van de dichtst bebouwde en versteende gemeenten van Nederland. Natuur is er zeer schaars en is in de afgelopen decennia alleen maar schaarser geworden. Een gemeente die ook aan het welzijn van zijn inwoners telt, zou wat er nog aan natuurlijke omgeving is, met hand en tand moeten beschermen. De bouwplannen in de duinvallei Watergat moeten absoluut van de baan.

Natuurlijk Delfland is samen met de Bewonersgroep Monster Noord een petitie gestart om deze duinvallei te behouden, de stand is nu 3.100 mensen die deze petitie hebben ondertekend. De stand van de actie Vul het Gat staat na drie dagen op € 2.100,- euro.Deze actie is bedoeld om € 6.000,- in te zamelen om een advocaat te kunnen betalen om in beroep te gaan tegen het afwijzen van de provincie van de zienswijzen van Natuurlijk Delfland en de Bewonersgroep. Meer informatie over deze actie, ga naar https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/behoud-duinvallei-watergat

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze N’s komen we tot een duurzame en robuuste natuur.

Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vorm gegeven. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Elk jaar kent een groot thema. In 2020 is het thema Natuurlijk bouwen.

Iedere maand wordt gevraagd om naar één plantensoort of een dier uit te kijken.

Natuurlijk Delfland voelt zich verantwoordelijk voor het Delflandse gebied, dat zich uitstrekt van de Noordzeekust tot aan de Rottemeren en tussen de A12 en de A20. Dit gebied bezit prachtige parken, cultuurlandschappen en natuurgebieden, ook particuliere tuinen worden steeds belangrijker voor de natuur.

Het werkgebied omvat de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag) en Westland.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon en Floron. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.

Natuurlijk Delfland beheert het natuurhuis Het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats Thijsseweg 11, 15 minuten lopen. Zie ook https://www.knnv.nl/afdeling-delfland/melarium-centrum-voor-natuur-bijen-en-kunst De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw.

Bewonersgroep Monster Noord

De Bewonersgroep bestaat uit actieve bewoners in Monster die de duinvallei Watergat voor de natuur willen behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *