Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NATIONALE MOLENDAG BIJ SCHIEDAMSE REUZEN

SCHIEDAM- Molen De Vrijheid in Schiedam zet deuren open voor bezoekers in het kader van Nationale Molendag. Kom alles te weten over de molen, het ambachtelijk maalbedrijf en ontmoet de molenaar.

Vanzelfsprekend word er de hele dag graan gemalen en laten we zien dat het vak van korenmolenaar nog springlevend is. Beneden worden allerlei (h)eerlijke meel en molenproducten verkocht en speciaal voor deze dag laat men overheerlijke volkorenbroden, 5-granenbroden en speltbroden bakken. Uiteraard met meel van de molen.

Nationale Molendag is een goede gelegenheid om de vele windmolens van Schiedam eens van binnen te bekijken. In de oude binnenstad staan de brandersmolens, de hoogste molens ter wereld. Bij Museummolen De Walvisch zijn middeleeuwse ambachten te zien en te beleven. Op molen De Drie Koornbloemen wordt bij voldoende wind ambachtelijk gemalen. Molenwinkel De Walvisch biedt een gezellig terras om even uit te rusten na een rondleiding door molen De Vrijheid.
Voor de kinderen zijn er kleurplaten en bouwplaten. Maar let op! De trappen van molen De Vrijheid zijn prachtig, maar niet geschikt voor kinderen onder de 6 jaar. Zij zijn van harte welkom in molen De Walvisch en de Babbersmolen.

De Schiedamse molens zijn vandaag open van 11.00 tot 17.00 uur. Wees van harte welkom op de hoogste molens ter wereld.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar onthoudt: reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *