RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NAMEN BEKEND VAN GUSTO SCHEPEN IN B & B SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het booreiland Sea Shell, dat in 1958/1959 is gebouwd bij de Werf Gusto in Schiedam, schittert binnenkort in één van de acht kamers van de nieuwe Bed and Breakfast (B&B) op de Korte Dam in Schiedam. Alle kamers krijgen de naam van een schip of object dat in de loop der jaren is opgeleverd door de Gusto. Ook genoemd worden : Java, Grote Gust, Kantoeng, Beurs, Pelikaan, Free Enterprise en Pélican. De wanden van de kamers worden geheel behangen met een foto van een van deze schepen. Het materiaal wordt aangeleverd door de Stichting Erfgoed Werf Gusto.

De Sea Shell behoort tot een van de hoogtepunten uit de rijke historie van de Schiedamse scheepswerf. Het booreiland werd gebouwd voor de Bataafse Internationale Petroleum Maatschappij. De Sea Shell is na oplevering herhaaldelijk in de Nederlandse pers ge­noemd in verband met het voornemen met dit booreiland proefboringen te verrichten in de Noordzee, voor de Nederlandse kust. Die proef­nemingen zouden plaatsvinden als het eiland eerder afgeleverd had kunnen worden. In de praktijk bleek de tijd tussen het gereedkomen van de Sea Shell en het tijdstip, waarop het schip naar de Perzische Golf moest vertrekken te kort om nog aan proefboringen te beginnen.

De nieuwe B&B naast de Beursbrug in Schiedam krijgt de naam ‘De Gusto’. De Stichting Erfgoed Werf Gusto is benaderd door de eigenaren (’t Huis BV) van de B&B om mee te denken over de acht kamers en de eetzaal. Medio april gaat de B&B open.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *