WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NAAKTRECREATIE VLAARDINGEN START VOLGENDE MAAND

De huidige staat van het veld voor blootlopers.

VLAARDINGEN-  Het nudistenterrein in Vlaardingen kan over een maand weer worden gebruikt. In de plannen voor het Oeverbos ligt het terrein voor naaktlopers opnieuw in de hoek bij afvalwaterzuiveringsinstallaties De Groote Lucht. Momenteel staat daar een minimaal aantal zeer jonge bomen met nauwelijks blad. “Er is dus niet meteen veel privacy”, bemerkt een woordvoerder van de gemeente.

“De eerste jaren zal dat natuurlijk wel in het zicht liggen”, verwacht ook  Leon van der Lugt (Staatsbosbeheer) over het nudistenterrein.  “We moeten het park opnieuw opbouwen. Die struiken moeten echt even groeien. Wel is het  zo ingericht dat het opnieuw  een afgesloten hoek wordt. En het ligt zo hoog dat je geen uitzicht hebt op de locatie langs de Nieuwe Waterweg. Na een paar jaar is het wel redelijk dicht.”

Groot was de schok toen begin 2017 Rijkswaterstaat vrijwel alle bomen en struiken liet verwijderen in het oostelijk deel van het Oeverbos. De kaalslag was onderdeel van het kwaliteitsprogramma Blankenburgverbinding. In het kader van de aanleg van de Blankenburgverbinding is gekozen voor een sanering van het Oeverbos. Het terrein is in de jaren ‘60 opgehoogd met vervuild havenslib. Dankzij de saneringsopgave is inmiddels een nieuwe leeflaag van 50 cm schone grond aangebracht.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *