Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NA EXPIRIMENT VAN 1 JAAR: TWEE SCHIEDAMMERS DOEN AUTO WEG

SCHIEDAM- Precies twee mensen in Schiedam hebben aangegeven dat ze hun auto hebben verkocht na deelname aan het gemeentelijk experiment Maas-Xperience. Deelnemers aan Maas-Xperience lieten gedurende 2 maanden de eigen auto staan en ontvingen in ruil hiervoor een mobiliteitsbudget per maand ter hoogte van 200 euro.

Aanvankelijk hadden 37 inwoners in Schiedam-West en de Gorzen zich aangemeld en 12 daarvan daadwerkelijk gebruik gemaakt van dit aanbod. Het budget werd op diverse manieren gespendeerd waarbij de deelauto’s het meest werden gebruikt, maar ook de deelscooter, trein en metro veelvuldig werd benut. Van de 12 resterende deelnemers hebben er 2 aangegeven dat ze uiteindelijk de eigen auto hebben verkocht.

Per medio september 2019 is een start gemaakt met het aanbieden van deelauto’s in West en de Gorzen. Het gaat hierbij om 8 auto’s. De experimentfase is inmiddels voorbij. Daarnaast wordt gekeken naar potentiële uitbreiding binnen de wijken en een uitrol van deelauto’s naar andere wijken van Schiedam.

De ingezette auto’s (Ford Fiësta’s) zijn vervangen door luxere modellen (Volkswagen Polo’s en Mini’s) met in de toekomst de ambitie ook deze weer te vervangen door elektrische auto’s.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *