Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NA DE ZOMER AANPAK OVERLAST DEELSCOOTERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Na de zomer wordt de APV aangepast om overlast van deelscooters in Schiedam aan te pakken. Dat laat wethouder Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) weten wanneer vanuit de gemeenteraad wordt geïnformeerd naar de voortgang van de beloofde aanpak, waarop in november al is aangedrongen door de raad.

Ooijevaar: “De aanpassing van de APV is in principe klaar, maar omdat het hier gaat over schaarse goederen, en dat is een term die juristen bekend zal voorkomen, moeten wij, als we een vergunningstelsel invoeren, iedereen wel een gelijke kans geven om aan die procedure deel te nemen. Dat vergt wel enige juridische juiste formuleringen, dus in de raad van september gaan we die wijziging van de APV voorleggen.”

De overlast van lukraak geparkeerde scooters gaat ondertussen door, ondanks de roep uit de gemeenteraad om hier paal en perk aan te stellen. De wethouder vindt dat er al vorderingen zijn gemaakt. Ooijevaar: “Al in januari hebben wij hernieuwde afspraken gemaakt met bestaande aanbieders, dus dat zijn Felyx, GO Sharing en de fietsenaanbieder Donkey Republic . Die hebben ook de gelegenheid om boetes op te leggen, dus dat betekent ook dat als mensen de scooter verkeerd parkeren, zeker als ze ook in herhaling treden, boetes opgelegd kunnen krijgen, zelfs ook een verhuurverbod.”

Uit alle delen van de Schiedam regent het alle enkele jaren klachten over de deelscooters. “Zeker in noord hebben we ook hier en daar de gebieden verkleind, om er voor te zorgen dat de overlast beperkt wordt. In de APV gaan we dus het helemaal goed regelen”, aldus de wethouder.

2 reacties op “NA DE ZOMER AANPAK OVERLAST DEELSCOOTERS SCHIEDAM

  1. Wat je vandaag kunt doen hoef je morgen niet te doen. Ik zou maar opschieten met die aanpak, er zijn er al in de brand gegaan en in het water gepleurd. De Schiedammer is het zat, meer dan zat. (Soms zijn ze zat).

  2. Wordt er ook op gelet dat 12/13 jarige op deze scooters rond scheuren (omgeving Wibautplein), hoe zit het als zij schade aan derde veroorzaken? Of is het dan ineens het probleem van degene die schade heeft opgelopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *