Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

NA 4 ONGELUKKEN: GEEN VERBETERING NODIG ROTONDE VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De verkeersveiligheid hoeft niet te worden verbeterd bij de rotonde Burgemeester van Lierplein nabij metrostation Vlaardingen Oost. Dat krijgt de fractie van de CU-SGP te horen naar aanleiding van schriftelijke vragen. Het gemeentebestuur is van mening dat er bij deze rotonde geen aanvullende maatregelen of voorzieningen noodzakelijk zijn. De verkeersveiligheid wordt ook beïnvloed door het gedrag van de verkeersdeelnemers, meent het stadsbestuur.

De ongevallenregistratie laat zien dat op de rotonde drie keer een ongeluk is gebeurd waarbij een personenauto en fietser betrokken waren en een keer een ongeluk tussen twee personenauto’s. Gelet op landelijke onderzoeken en het feit dat deze rotonde aan de richtlijnen van Duurzaam Veilig voldoet, is in voldoende mate gezorgd voor een veilige wegsituatie, vindt men op het stadhuis.

Ook aan fietsers en voetganges op de rotonde is gedacht. De rotonde is een enkelstrooksrotonde met een tweerichtingsfietspad. De markering en bebording zijn op orde. Op alle takken van de rotonde is voor het op- en afrijdende verkeer bebording aanwezig om autobestuurders te attenderen op in twee richtingen overstekende fietsers en voetgangers.

Uit landelijk onderzoek is bekend dat rotondes een positief effect hebben op de verkeersveiligheid. Over het algemeen is een rotonde tot wel vijfmaal veiliger dan een kruispunt, ook voor fietsers. Uit recent landelijk onderzoek naar een groot aantal rotondes blijkt dat de rotondes met een tweerichtingsfietspad een lager ongevalcijfer hebben dan een éénrichtingsfietspad (bron: ‘Hernieuwde aandacht voor de veiligheid van fietsers op rotondes, Fietsberaad, 17-12-2019).

‘Gelet op landelijke onderzoeken en het feit dat de rotonde aan de richtlijnen voldoet, is in voldoende mate gezorgd voor een veilige wegsituatie’, aldus burgemeester en wethouders.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *