Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MYSTERIEUZE ZWARTE FOTO’S IN SCHREIERSHUISJE SCHIEDAM

Carina HesperSCHIEDAM- Het Schreiershuisje aan de Maasboulevard in Schiedam herbergt de komende dagen een collectie mysterieuze foto’s van kunstenares Carina Hesper. De werken bestaat uit een verzameling zwarte bladzijden. Wanneer de zwarte vellen worden aangeraakt verschijnen er foto’s. De foto’s zijn bewerkt met zogenaamde hermochromatische inkt die transparant wordt bij een temperatuur boven de 25 graden Celsius.

De fotocollectie maakt onderdeel uit van het Fotofestival Schiedam. De portreten zijn een voorproefje van een gelimiteerd fotoboek over Chinese kinderen met een visuele beperking. Hesper portretteerde de kinderen in een weeshuis in Peking.

Door de zwarte inkt over de foto’s  ervaart de kijker hoe het is om zonder zicht te leven en wordt actief betrokken bij het lot van een groep kwetsbare kinderen, stelt Hesper.”De foto’s geven een concrete dimensie aan het medium fotografie; een medium dat  voornamelijk gaat over het zien en gezien worden”.

De expositie van de foto’s is de komende dagen een beperkt aantal uren per dag te zien in het in Schreiershuisje en wordt tijdens de openstelling permanent bewaakt. Wie de foto’s vaker wil zien kan het boek aanschaffen, mits er voldoende investeerders worden gevonden via Kickstarter.

Klik voor meer informatie HIER en HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *