RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MYSTERIE JURY SPEURT NAAR SCHOONSTE CLUB SCHIEDAM

De jury constateerde wel overlast van sigarettenpeuken. Als een vereniging daar een mooie actie voor bedenkt, zijn hiervoor ook punten te verdienen.
De jury constateerde wel overlast van sigarettenpeuken. Als een vereniging daar een mooie actie voor bedenkt, zijn hiervoor ook punten te verdienen.
SCHIEDAM- Een mysterie jury, met medewerkers van de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Irado, heeft de afgelopen weken bezoeken gebracht aan alle verenigingen die meedoen met de actie Schoon Loont.

Deelnemende verenigingen ontvangen van Irado gratis een container voor het apart inzamelen van plastic verpakkingsafval (en in Schiedam ook drankenkartons). Doordat dit afval niet meer bij het restafval terecht komt vermindert de hoeveelheid restafval en besparen zij direct op de kosten voor afvoer hiervan. Zorgen de sporters daarnaast nog voor een zwerfafvalvrij terrein, dan kunnen zij meestrijden in de competitie: ‘Schoonste Club en Schoonste School van Schiedam of Vlaardingen. Ze maken daarmee kans op een activiteit ter waarde van 1000,00 euro. Er zijn ook nog tweede (twv 750,00 euro) en derde prijzen (twv. 500,00 euro) te winnen. De wedstrijd is gestart op 19 maart – de Landelijke Opschoondag – en eindigt in maart volgend jaar. Meedoen kan nog steeds: er zijn nog enkele plekjes beschikbaar. Aanmelden kan via de website van Irado.

De wedstrijd voor de schoonste club maakt deel uit van de campagne Schoon Loont. De verenigingen moeten het vooral hebben van de vrijwilligers. Zij zijn voornamelijk diegenen die de plastic verpakkingen scheiden en het terrein schoonhouden. Zij zijn de echte helden van de club. Een enkele club gaat regelmatig met de jongste leden het terrein over om zwerfvuil op te ruimen. De terreinen zien er daardoor erg schoon uit. Via Nederland Schoon wordt binnenkort een opruimcampagne gestart bij verenigingen waarvoor ook weer punten zijn te verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *