Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MUZIKAAL VERHAAL MAARTJE VAN WEEGEN MAASSLUIS

MAASSLUIS-  Een boom droomt ervan om muziek te maken. Want wat zou het heerlijk zijn om kinderen gelukkig te maken, om euforisch over de liefde te zingen, en ook om de triestheid van verdriet en de wreedheid van oorlog in noten te vangen. Gelukkig is daar meneer Stradivari die uit de boom een prachtige cello creëert. En deze cello gaat op reis……

En dan begint het verhaal over de reis die de cello maakt door de wereld. Een verhaal dat op zaterdag 10 februari verteld gaat worden door Maartje van Weegen. Muzikaal wordt de reis van de cello omlijst door het Hexagon Ensemble en – niet onbelangrijk – celliste Timora Rosler. Er duiken fragmenten op van muziek die door een keur van bekende componisten is geschreven. Zoals Joseph Haydn, Robert Schumann, Sergej Rachmaninov….. Maar ook grootheden die dichter tegen onze generatie aanleunen: George Crumb, Charles Koechlin en Gordon Jacob. Kortom een fascinerend concert en ook bijzonder interessant voor jonge luisteraars en musici. Deze jongeren hebben gratis toegang als ze nog geen 19 jaar zijn.

Muziek Maassluis heeft rondom dit concert een actie bedacht. Bezoekers krijgen een voucher om twee gratis cello proeflessen te volgen. Meer info via Muziek@Maassluis.

 

PROGRAMMA CONCERT ZATERDAG 10 FEBRUARI

Maartje van Weegen, verteller

Timora Rosler, cello

Hexagon Ensemble, bestaande uit:

Wout van den Berg, fluit

Bram Kreeftmeijer, hobo

Arno van Houtert, clarinet

Marieke Stordiau, fagot

Christiaan Boers, hoorn

Frank Peters, piano

 

Muziek van Charles Koechlin, George Crumb, Aleksandr Glazoenov, Antonio Vivaldi, Unico Wilhelm van Wassenaar, Joseph Haydn, Benjamin Britten, Johannes Brahms, Sergej Rachmaninov, Gordon Jacob, Robert Schumann en Johann Sebastian Bach.

 

Aanvang van het concert: 20.00 uur; toegang: 20 euro (jongeren tot 19 jaar gratis)

Voor meer informatie en kaarten: www.muziekmaassluis.nl  of via Mastersound.

U kunt ook kaarten bestellen via info@muziekmaassluis.nl , telefonisch via 0182-614407 en natuurlijk op de avond van het concert aan de kassa van de Grote Kerk Maassluis.

Verder kunt u de concertserie Muziek tussen Maas en Sluis voortaan volgen via twitter:http://twitter.com/MuziekMaassluis  en facebook http://www.facebook.com/MuziekMaassluis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *