Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MUSEUM VLAARDINGEN VERLENGT TENTOONSTELLING 1018

VLAARDINGEN- Museum Vlaardingen verlengt de tentoonstelling ‘Is getekend. De Slag bij Vlaardingen verbeeld’. De expositie is daardoor nog te zien tot en met 9 september, de Open Monumentendag. Het museum toont in de Terrazzohal kunstwerken waarbij graaf Dirk III of de Slag bij Vlaardingen het onderwerp zijn. Naast een klein aantal historische werken is er hedendaags werk te zien van Rudi Atman, John Lourens, Leslie Gabrielse en John Rabou.

De tentoonstelling wordt begeleid door een kleurwedstrijd voor kinderen. De gratis kleurplaten zijn nog verkrijgbaar bij het museum. De al ingeleverde kleurplaten zijn ook te zien, samen met de door kinderen gemaakte schildjes in het kader van de Slag. Uit de ingeleverde en ingekleurde kleurplaten kiest het museum na afloop van de tentoonstelling een winnaar.

Een klein aantal kunstenaars heeft zich in het verleden en heden gewaagd aan het in beeld brengen van de Slag bij Vlaardingen in 1018. De manier van verbeelden loopt nogal uiteen. Naast een heroïsch schilderij uit circa 1860 is er een aquarel uit 2004 waarbij de gruwelijkheden van de slag juist de boventoon voert. Een ander schilderij legt weer de nadruk op symboliek en (ver)plaatst de slag naar de hedendaagse tijd.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *