Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DUBIEUZE LOTERIJ GEEFT 400.000 EURO AAN MUSEUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- De organisatie achter de BankGiro Loterij meldt in een jubelend persbericht de schenking van 400.000 euro voor het vernieuwend diorama in het Stedelijk Museum Schiedam. Het museum kan met de eenmalige bijdrage de geschiedenis van Schiedam op originele wijze presenteren. Volgens museumdirecteur Deirdre Carasso is het bedrag ook bedoeld om een kunstenaar opdracht te geven voor een metamorfose van het plein voor het museum.

Op de sociale media circuleren al geruime tijd waarschuwingen om als consument niet langer deel te nemen aan een drietal loterijen. De BankGiro is onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V. De loterijen bestaan uit de BankGiro Loterij, de VriendenLoterij en de Nationale Postcode Loterij.

Forum voor Democratie (FvD) roept sinds deze week eveneens op om niet langer deel te nemen aan de loterijen. (‘De Nationale Goede Doelen Loterijen maken structureel ongelukkige of bewust kwaadaardige keuzes in het kiezen van hun goede doelen’).

De BankGiro Loterij is opgericht door Boudewijn Poelmann (salaris van 240.000 euro per jaar) en vooral bedoeld om zijn derde wereld persbureau IPS, aan de nodige financiën te helpen, zo onthult Ineke Holtwijk in haar boek ‘De mannen van de droomfabriek’. Het bureau van Poelmann voerde opdrachten uit voor Novib, Kruisraketten Nee en zijn eigen IPS. Inmiddels wordt de loterij ook in verband gebracht met het bevorderen van illegale immigratie en het financieren van milieuterrorisme.

FvD voegt daar onder meer aan toe dat Urgenda al 8,3 miljoen euro heeft mogen opstrijken. Voor dat geld is de organisatie hard gaan vechten om via de rechter af te dwingen dat de uitstoot van broeikasgassen met tenminste 25% verminderd moet worden in 2020. FvD: ‘Als u uw portemonnee trekt om die warmtepomp te kopen, dan weet u wie u daarvoor mag bedanken.’

Volgens FvD kreeg VluchtelingenWerk over de laatste 30 jaar maar liefst 295 miljoen euro. FvD: ‘Daardoor is een asielindustrie ontstaan die baat heeft bij het op grote schaal binnenhalen van vluchtelingen. Om onder meer dat tempo van massa-immigratie nog wat te versnellen, ging een bedrag van €377,5 miljoen naar Artsen zonder Grenzen, een partij die haar hand niet omdraait voor het opzetten van een veerdienst tussen Afrika en Europa.’

Ook Oxfam Novib mocht zich verheugen op 404,3 miljoen euro. De organisatie is betrokken bij seksfeestjes met kindprostituees.

Museumdirecteur Carasso heeft gisteren op het feestje van de loterij gebabbeld over ‘diversiteit en inclusie’. Ze heeft daarvoor applaus ontvangen van wethouder Duncan Ruseler (AOV).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *