Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MUSEA SCHIEDAM SAMEN

Stedelijk Museum SchiedamSCHIEDAM- Het Stedelijk Museum Schiedam (SMS) en het Nationaal Jenevermuseum (NJ) zijn bereid om op een verregaande, robuuste manier te gaan samenwerken. Na diverse gesprekken hebben de Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum Schiedam en het Bestuur van het Nationaal Jenevermuseum hiertoe besloten en is een gezamenlijke opdracht verstrekt om te laten onderzoeken op welke wijze de samenwerking vormgegeven kan worden.

Aspecten die bij het onderzoek nadrukkelijk aan de orde zullen komen zijn het management, de bedrijfsvoering en de control-functie. Ook de inhoudelijke kant komt aan bod. De beoogde samenwerking moet resulteren in een efficiëntieslag, waarmee financiële ruimte wordt gecreëerd om in beide musea te investeren. Daarnaast moet gezamenlijk optrekken er toe leiden dat de toeristische stadsontwikkeling een stevige impuls krijgt. Samenwerking en afstemming moeten bevorderen dat zowel voor de inwoners van Schiedam als voor de toeristen het museumkwartier aantrekkelijker wordt.

De uitkomsten van het onderzoek worden eind juli opgeleverd en zullen dan met het College van Burgemeester en Wethouders en de Raad worden gedeeld.

1 reactie op “MUSEA SCHIEDAM SAMEN

  1. eerst zorgen voor het verkrijgen van extra gemeentelijke gelden om daarna te gaan samenwerken of is de volgorde andersom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *