Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MOSLIMS SCHIEDAM KUNNEN SHOPPEN BIJ DAGLICHT’

SCHIEDAM- Raadslid Juliette Glavimans (D66) ziet geen bezwaar tegen het niet handhaven van de winkeltijdenwet bij islamitische winkels in Schiedam. ‘Ook een seculiere overheid moet het vreedzaam oefenen van de religie faciliteren, binnen de grenzen van de redelijkheid’, meent de lokale politica. Ze staat daarmee lijnrecht tegenover Andreas Rose van oppositiepartij Gemeente Belangen Schiedam (GBS). De voorman van GBS is van mening ‘dat er gewoon geshopt kan en mag worden bij daglicht. Pop-up avondwinkels zijn dus niet nodig’.

Tijdens de ramadanperiode worden door moslimwinkeliers in de wijken Oost en Nieuwland brood en groente verkocht ver na 22.00 uur. De gemeente Schiedam geeft toe dat deze winkels hierdoor in overtreding zijn, maar weigert in te grijpen. ‘Op die manier gaan we in Schiedam al jaren om met bedrijven die tijdens de ramadan willen afwijken van de normale openingstijden’, luidt het verweer van de gemeente.

In Schiedam beschikken precies vier winkels over de papieren voor een avondwinkel. Zij hebben nu concurrentie van meerdere bedrijven zonder ontheffing, maar met een officieuze gedoogstatus gebaseerd op hun islamitische achtergrond.

In de gemeenteraad van Den Haag trekt de PVV inmiddels van leer tegen een vergelijkbare situatie met het gedogen van overtredingen door moslimwinkeliers in de hofstad. De partij wil in maart meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Schiedam. Het huidige Schiedamse stadsbestuur (D66, SP, PvdA, CDA en VVD) zint ondertussen op nieuwe regels rond de openingstijden ten gunste van moslims.

3 reacties op “‘MOSLIMS SCHIEDAM KUNNEN SHOPPEN BIJ DAGLICHT’

  1. Vanavond eten en drinken moslims om 21.57 tot 3.37 vergelijkbaar met onze feestjes , een maand lang terwijl de meeste van ons op dat tijdstip gewoon slapen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *