Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MOSLIMPOLITICI SCHIEDAM: ‘TERREUR HEEFT NIETS MET ISLAM TE MAKEN’

SCHIEDAM- Moslimpolitici in Schiedam reageren vooral in bedekte termen op de recente terreurgolf in Frankrijk. Twee steunraadsleden verkondigen de boodschap; dit heeft niets te maken met de islam. Bij de PvdA klinkt heel voorzichtig een iets ander geluid.

Het CDA- steunraadslid Yusuf Tuncer (CDA) laat in een tweet weten: ‘Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers in Frankrijk. Een laffe en barbaarse daad door een gek die misbruik maakt van het geloof.’

Zülfikar Güler (D66): ‘Een terroristische aanval in Nice wordt gedaan en geclaimd in naam van de Islam. De Islam verwerpt alle vormen van terrorisme. Mijn diepste medeleven aan nabestaanden Nice.’

Bilal Badri (PvdA) retweet allereerst de boodschap van zijn landelijk voorman Lodewijk Assher (PvdA): ‘Opnieuw weerzinwekkende islamistische terreuraanslagen.’ Badri voegt toe: ‘Geweld en moord mag nooit de oplossing zijn, het maakt niet uit hoe oneens je het met iemand bent!!! Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers.’

Opmerkelijk is de totale stilte vanuit de fractie van Denk. Zelfs de video van hun Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu wordt nergens gedeeld. Kuzu spreekt in het filmpje schande van de spotprent in het satirische Franse weekblad Charlie Hebdo. Eerder weigerde Denk een uitspraak te doen over de Franse leraar Samuel Paty, die werd onthoofd, nadat hij cartoons van de profeet Mohammed had laten zien.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “MOSLIMPOLITICI SCHIEDAM: ‘TERREUR HEEFT NIETS MET ISLAM TE MAKEN’

 1. Als je de bijbel en de koran naast elkaar legt schelen die qua inhoud niet veel van elkaar.
  Het is jammer dat enkele personen er een andere invulling aan geven dan wat de bedoeling van het boek is.
  Hoe makkelijk het ene geloof met kritiek tegen dat geloof omgaat en kritiek naast zich neerlegt , maakt de ander je dood als je kritiek op dat geloof hebt of een spotprent maakt.

  Vele aanslagen – Anders Behring Breivik niet meegerekend – zijn gerelateerd aan, of opgeëist door Al-Qaida en IS, deze zijn wel islam gerelateerd. Het is beslist niet zo dat elke moslim een terrorist is, maar dat de meeste terreuraanslagen door moslim extremisten worden gepleegd is een feit. De afgelopen tien jaar heeft het jihadisme in Europa veruit de meeste slachtoffers veroorzaakt. We zijn niet in oorlog met een geloof of de islam maar met radicalen en extremisten”

 2. @ Martin de Kok; Ik heb een Marokkaanse buurman die het gewoon vindt, een keer per jaar, persoonlijk, schapen de keel door te snijden. Zolang zulke figuren dat volgens hun geloof normaal vinden , zal ik mij nooit op mijn gemak voelen bij die lui.

  1. Hoi Jan,
   Misschien begrijp ik je verkeerd, maar lui die beesten slachten op hun balkon, vrouwen onderdrukken, spugen op christenen, niet de Nederlandse normen en waarden respecteren, zich niet willen aanpassen etc etc, vallen bij mij onder extremisten en moeten lekker gaan wonen waar dit alles wel normaal wordt gevonden en niet in strijd is met de wet.

 3. Wat er nu gebeurt is de openlijke manifestatie van het fundamentalisme. Dit is de pure, zuivere wet. De verklaringen van Tunsen, Güler en Badri zijn taqqiya. De doodstraf op blasfemie en apostase = de wet. En dat kan niemand ontkennen. Want – om Yussuf al-Qaradawi te parafraseren – ALS ER GEEN DOODSTRAF OP KETTERIJ EN AFVALLIGHEID STOND WAS IEDEREEN AL LANG GELEDEN WEGGELOPEN!!!!

 4. Ze zijn allemaal zo gelovig maar hebben bijna altijd een kort lontje , Ra Ra hoe kan dit !? ……Een christen is over het algemeen veel meer vergevingsgezind .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *