Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MOSKEE KAN ACHTERSTANDSLEERINGEN SCHIEDAM BIJSPIJKEREN’

SCHIEDAM- Alle Schiedamse basisschoolkinderen met een leerachterstand kunnen worden bijgespijkerd in taal en rekenen bij de moskee in Schiedam-Nieuwland. Een idee van raadslid Anneke Post. De politica komt met haar voorstel na een rondleiding in de moskee aan de Dr. Schaepmansingel. Bij de rondleiding was ook een bezoek aan het educatief centrum (Islam Merkezi): een aanbouw met leslokalen. Post heeft zich laten vertellen dat hier in het weekend voornamelijk les wordt gegeven in taal en rekenen.

Post: ‘De Turkse gemeenschap heeft ‘verbinden’ als motto gepresenteerd en er werd mij gewezen om via de website te reageren. Ik heb dan ook het contactformulier van de moskee ingevuld en verstuurd met de vraag of zij bereid zijn op basis van hun motto ook de andere Schiedamse kinderen uit groep 7 van het basisonderwijs, die met een achterstand kampen, op te vangen en ook hen extra taal en rekenen te geven. Helaas heb ik daar (nog) geen antwoord op gekregen.’

Voor het door Post bejubelde educatief centrum naast de moskee werd in juli 2014 de eerste paal geslagen . Bij de ceremonie was als eregasten aanwezig de Turkse minister Idris Güllüce (AK partij) uit de regering van premier Erdogan. Ook burgemeester Cor Lamers (CDA) was van de partij. Op dat moment was al 2 jaar bekend dat Erdogan niets moet hebben van democratie: ‘Democratie is slechts de trein die wij nemen totdat wij op onze bestemming zijn aangekomen. Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten.’

De moskee aan de Schaepmansingel is onderdeel van de Nederlandse Islamitische Federatie (NIF) en aangesloten bij de ultra-conservatieve islamitische stichting Milli Görüs.   Vorig jaar augustus werd bekend dat de stichting sinds 2013 vanuit de moskee reizen voor Turkse jongeren organiseert naar hun thuisland, waar ze les krijgen van imam Nereddin Yildiz. De imam steunt openlijk de gewapende jihad en legt uit dat geweld tegen vrouwen vanuit de koran is geoorloofd. Ook maakt hij duidelijk dat moslimmannen mogen trouwen met meisjes van zes jaar.

Raadslid Post was tot september vorig jaar actief voor het AOV, maar stapte daar op met behoud van haar raadszetel.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “‘MOSKEE KAN ACHTERSTANDSLEERINGEN SCHIEDAM BIJSPIJKEREN’

 1. Anneke Post wat een geweldig idee, dus niet, alle kinderen van het basisonderwijs bij spijkenen in taal en rekenen in een moskee, waar zit je verstand? Zou dit niet gewoon op school moeten gebeuren zonder een religieuze bijsmaak? Hou een keer op met integratie in de verkeerde richting, gewoon Nederlandse scholen, clubhuizen zonder inmenging van andere landen en geloven dat moet het motto moeten zijn voor bij spijkeren van kennis.

  1. Inderdaad waar zit bij de politiek het verstand maar wat betreft geloof geloof maar niet dat zij in Schiwedam woont en wie kan rekenene reken er dan maar niet op

 2. Ineens weet je het!!!! Je hebt je laten rondleiden door het gestaag uitdijende islamcomplex in Schiedam, en dan valt je zomaar opeens een oplossing in! Verwachtingsvol vul je als raadslid het aanmeldingsformulier in op de website van de moskee…. om vervolgens te ervaren dat je nog niet eens uitgenodigd wordt voor een kopje thee!!!

  En ondertusssen denkt men in de moskee met een of andere online troll te maken hebben…

  Want hoe kan men dit serieus nemen? Iedereen kan zichzelf op het internet wel een ‘raadslid’ noemen. Maar welk raadslid zoekt contact via een digitaal aanmeldingsformulier? En waarom zou een ‘raadslid’ het invulboxje “Bijzonderheden” op een aanmeldingsformulier verwarren met de juiste plek om een officiele gespreksuitnodiging te initieren?

  Wat bezielt dit raadslid om een hardline moskee te verzoeken in het weekend seculier onderwijs te gaan geven? Zijn de Nederlandse onderwijsvoorzieningen soms niet adequaat genoeg? Wat kan een moskee precies bijdragen aan de ontwikkeling van taal- en rekenkundige vaardigheden bij kinderen met een leerachterstand als het kwalitatief hoogstaande Nederlandse onderwijs – met al haar didactische kennis en pedagogische toepassingen – op dit punt blijkbaar tekort schiet?

  Zet Post zich soms willens en wetens in voor de komst van nog meer islamitische leerinstellingen in Schiedam? Of begrijpt ze niet wat ze doet? Want ze beledigt het politieke ambt, het nationale onderwijs, het leerplichtige kind en de belastingbetaler!
  Gelukkig negeert de moskee haar ondertussen discreet, en daar mag ze hen wel dankbaar voor zijn!

 3. En dan te bedenken dat Anneke Post samen met mij in de rechtse partij Leefbaar Schiedam zat.
  Daarna bij het AOV waar ze eveneens ‘‘enig onmin’ had en dus maar voor zichzelf begon.
  Ze blijkt nog steeds niet de juiste kant te kunnen kiezen dus vermoedelijk zien we haar binnenkort met een nikab door Schiedam lopen en met een hoofddoek in de raadszaal voor Denk
  Ja,….een keuze maken is niet makkelijk

 4. Triest dit in de moskee plaat moet vinden. De onderwijsinstellingen zouden zich moeten schamen en hier een actieplan op moeten zetten om extra ondersteuning op de scholen plaats moeten laten vinden.

  De moskee aanspreken op dit punt vindt ik niet terecht. Ik kan het respecteren dat zij de moeite nemen om iest op te lossen dat bij de onderwijsinstellingen niet of onvoldoende opgepakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *