RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MOORD KRABBEPLAS VLAARDINGEN: EIS 14 JAAR EN TBS

VLAARDINGEN- De officier van justitie eist 14 jaar gevangenisstraf en TBS tegen Gilroy de J. (33) uit Schiedam voor het ombrengen van zijn ex-vriendin Graciëla Gomes Rodriques. Vandaag stond haar ex-vriend terecht voor wat voor het Openbaar Ministerie vast staat: de moord op Graciëla.

In de vroege ochtend van vrijdag 22 september 2017 werd het levenloze lichaam van een vrouw aangetroffen in natuurgebied de Krabbeplas in Vlaardingen. Het bleek de 21-jarige Graciëla te zijn, een jonge vrouw die nog haar hele leven voor zich had.

Het slachtoffer werd sinds het verbreken van hun relatie lastig gevallen door de verdachte. Hij kon het feit dat zij een nieuwe relatie had, niet verkroppen. De vrouw heeft dit met haar leven moeten bekopen. Zij was met zestien messteken om het leven gebracht en daarna achtergelaten in een sloot.
In de uren voorafgaand aan haar dood heeft de vrouw twaalf SOS-berichten verzonden waaruit bleek dat ze zich in een levensbedreigende situatie bevond. Uit de geluidsfragmenten die zijn meegestuurd met de noodberichten komt duidelijk naar voren dat het slachtoffer bang was.

Volgens de verdachte heeft Graciëla op die bewuste avond in september 2017 hem eerst in zijn been gestoken met een mes waarna hij zichzelf wel moest verdedigen. Volgens het Openbaar Ministerie is dit onwaarschijnlijk en ongeloofwaardig en wordt het ook niet ondersteund door de onderzoeksresultaten.

In deze zaak is veel onderzoek gedaan, zowel technisch onderzoek alsook de inzet van opsporingsprogramma’s zoals Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Op die manier is de hulp van het publiek ingeroepen om zodoende getuigen te spreken in deze zaak. Dat is gelukt, met als resultaat dat de verdachte in juli 2018 bekend heeft dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht.

Uit onderzoek door het Pieter Baan Centrum is gebleken dat de verdachte kampt met verschillende psychische problemen. Hierdoor bestaat er een groot risico op herhaling. Om deze redenen adviseren zij dan ook TBS op te leggen aan de verdachte.

“Ik heb de nabestaanden het afgelopen jaar meerdere malen gesproken. De woede en het verdriet om het verlies van Graciële is er nog elke dag. Een lieve jonge vrouw is uit het leven van zo veel dierbaren verdwenen. Iedereen zit met onbeantwoorde vragen en een groot gemis. De verdachte heeft dit leed met zijn gedrag veroorzaakt,” aldus de officier van justitie in zijn requisitoir. Hij vervolgt: “Door deze moord zullen vrienden en familie Graciëla voor altijd moeten missen. Er is een gat gevallen, dat nooit meer gevuld kan worden. Ik kan mij niet voorstellen wat het voor een ouder betekent om op een dergelijke manier een kind te moeten verliezen.”

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.