Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MONUMENTENSTATUS VOORDUIN MET JAGERSHUIS HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De sloop van het Jagershuis in Hoek van Holland is zo goed als zeker van de baan. Eerder deze week heeft de gemeente Rotterdam het Voorduin (inclusief het Jagershuis) aangewezen als monument. Tegen de aanwijzing kan nog bezwaar worden gemaakt door belanghebbenden. Er lagen de afgelopen jaren plannen voor de bouw van appartementen in bunkerstijl op de locatie van het Jagershuis.

Restaurant het Jagershuis in het Voorduin heeft naar de mening van diverse erfgoedorganisaties grote waarde als militair erfgoed. Het is in 1942 door de Duitse bezetter gebouwd als ‘Wehrmachtsheim’, eetlokaal voor soldaten en maakt onderdeel uit van het militaire complex van de Atlantikwall. Het vormt daarmee een onlosmakelijk deel van een stelsel oorlogsbouwwerken dat van groot belang is voor de Nederlandse geschiedenis.

Het bakstenen pand heeft een eigen karakter, dat afwijkt van de grotere betonnen militaire bouwwerken in Hoek van Holland. Het is gebouwd in een functioneel-militaire sobere stijl die kenmerkend is voor militaire bouwwerken. Naast het gebouw ligt nog een origineel betonnen waterbassin.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *