Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM ZOEKT MOLENAARS

SCHIEDAM- Stichting de Schiedams Molens wil de nationale molendagen van dit weekend aangrijpen om nieuwe molenaars te werven.

In Schiedam is altijd behoefte aan vrijwillige molenaars. Met de herbouw van molen De Kameel en de restauratie van de Babbersmolen beheert de stichting maar liefst zeven molens. Met uitzondering van molen De Vrijheid, waar een ambachtelijk maalbedrijf in is gevestigd, worden de molens allemaal bemand door vrijwilligers. Voor het bedienen van zo’n enorm werktuig is dan wel de nodige kennis en praktijkervaring gewenst

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars biedt een landelijke opleiding tot molenaar, die bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte en wordt afgesloten met een examen. Praktijkervaring kan in Schiedam worden opgedaan op Molen De Nieuwe Palmboom. Molenaar Robert Berkovits verzorgt hier om de zaterdag een praktijkles met de nodige verwijzingen naar de theorie.

De molens in de stad draaien minstens 1 x in het weekend en bij speciale gelegenheden zoals evenementen. Stichting De Schiedamse Molens zou bovendien graag meer educatieprojecten willen opzetten, maar heeft daar vrijwillig molenaars voor nodig.
Molendag 3Molendag 1DSC00009