Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MOGELIJKHEDEN AFSCHAFFEN WELSTANDSCOMMISSIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het afschaffen van de welstandscommissie in Schiedam kan alleen wanneer er een alternatief is in de vorm van een stadsbouwmeester. Dat krijgt de VVD te horen van het stadsbestuur in antwoord op vragen over de welstandscommissie. De liberalen zijn geen voorstanders van de welstandscommissie.

Een welstandscommissie of stadsbouwmeester is op grond van de Woningwet verplicht indien in een gemeente een welstandsnota geldt. De welstandscommissie is tot nu toe alleen afgeschaft in gemeenten waar geen welstandsregels meer gelden, waaronder Boekel en Raalte. Het gemeentebestuur van Schiedam erkent: ‘Voor zo ver bekend heeft het afschaffen van het welstandstoezicht niet geleid tot een onacceptabele achteruitgang van de beeldkwaliteit of het straatbeeld in deze gemeenten.’

De kosten voor de welstandscommissie in Schiedam waren 53.000 euro in 2017 en 52.000 euro in 2018.

Het doel van de welstandcommissie is dat omgevingsvergunningen worden verleend die in overeenstemming zijn met het welstandsbeleid. Het gesprek met een initiatiefnemer start vaak al voordat een vergunning wordt aangevraagd. Een initiatief wordt gaande dit proces in goed overleg aangepast, soms is dit ook niet nodig. Hoeveel objecten daadwerkelijk worden aangepast wordt niet bijgehouden. Het eindresultaat in 2018 van de commissie geeft aan dat er van de 246 behandelde aanvragen er in 3 gevallen geen overeenstemming is bereikt.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *