Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MOGELIJK WEER SCHIEDAMSE DOUANIER CORRUPT

SCHIEDAM- Het Openbaar Ministerie (OM) treedt niet in details over de groep verdachte douaniers die men momenteel in het vizier heeft na doorzoekingen van panden. Volgens onbevestigde berichten zou het gaan om douaniers afkomstig uit Schiedam, Den Haag en Rotterdam van 31, 34 en 37 jaar.

Vaststaat dat de Rijksrecherche en de FIOD op woensdag 16 januari drie woningen en een bedrijfspand doorzocht hebben. Dat gebeurde in een strafrechtelijk financieel onderzoek naar drie douaniers die worden verdacht van onder meer witwassen. Bij de doorzoekingen werd beslag gelegd op 155.000 euro contant geld, horloges, sieraden en diverse mobiele telefoons. Ook werden twee kluizen doorzocht.
 
Een woordvoerder van het OM doet geen uitspraak over de identiteit van de verdachten. Er is nog niemand aangehouden. “Dat gebeurt in met name FIOD-onderzoeken wel vaker”, zegt de woordvoerder. “Dat is omdat we eerst onderzoek doen waar de doorzoekingen deel van uitmaken. Daarna gaan we vervolgens op basis van wat we hebben aangetroffen nader onderzoek doen, voordat we met mensen aan de praat gaan.”

Douanier Gerrit G. uit Schiedam is in 2017 veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf wegens het doorlaten van tonnen aan drugs via de Rotterdamse haven.

Het OM laat weten dat burgers vertrouwen moeten hebben in de overheid en het openbaar bestuur. Dit vertrouwen wordt beschaamd door personen die bij de overheid werkzaam zijn of een openbaar ambt bekleden en zich niet integer gedragen. Dat is zeer ernstig en daarom treedt de overheid hiertegen op.

Om criminaliteit binnen de haven tegen te gaan is enkele jaren geleden het programma Integere Haven in het leven geroepen. Een samenwerking tussen het OM, politie, Douane, Deltalinqs, de gemeente en het Havenbedrijf om de veiligheid en integriteit in het havengebied te vergroten.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *