Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MOE-LANDER VERVOLGD VOOR MILIEUDELICT VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Een Oost-Europese vrachtwagenchauffeur heeft de bodem verontreiniging op een van de rustplaatsen langs de A20 bij Vlaardingen-West.

Justitie houdt de 37-jarige A.V. verantwoordelijk voor het op 18 januari 2019 in de onbeschermde bodem brengen van dieselolie uit de brandstoftank van zijn vrachtwagen (door scheuring van de brandstoftank) terwijl hij wist dat daardoor de bodem aangetast werd. De trucker zou niet aan zijn verplichting hebben voldaan om alle maatregelen te nemen die redelijkerwijs van hem konden worden gevergd, om de verontreiniging te beperken.

Het milieudelict vond plaats enkele maanden voor verzorgingsplaats Aalkeet op zaterdag 30 november definitief werd afgesloten. De ruimte van de verzorgingsplaats is nodig voor de aanleg van knooppunt Vlaardingen, de aansluiting van de A20 op de Blankenburgverbinding.

Sinds 1 juni 2016 is er zes maanden op proef opgetreden tegen het vrachtwagenparkeren op de rustplaatsen Aalkeet en Rijskade in Vlaardingen-West. Uit ervaring in het Rotterdamse havengebied blijkt dat door te handhaven, vrachtwagenchauffeurs parkeren bij de truckparkings in het Havengebied. Hier staan veel buitenlandse vrachtwagenchauffeurs.

In de jaren voor en na de proef is nauwelijks gehandhaafd op het illegaal overnachten in vrachtwagens bij de tankstations door Oost-Europese truckers die te weinig verdienen om een legale overnachting te kunnen betalen. De Oost-Europeanen kunnen dankzij EU-beleid voor fors lagere kosten worden ingezet door werkgevers.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “MOE-LANDER VERVOLGD VOOR MILIEUDELICT VLAARDINGEN-WEST

  1. Al dat theoretische gelul , wat had ie man dan moeten doen , zijn matras of zo eronder leggen ?………………………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *