Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘MODERNE SLAVEN OP BEDRIJVENTERREINEN VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Er worden moderne slaven aangetroffen op bedrijventerreinen in Vlaardingen. Dat laat burgemeester Bas Eenhoorn (VVD) weten in een toelichting op de geregelde inspecties die de gemeente sinds enige tijd, een keer per maand, onaangekondigd uitvoert. Het zou daarbij slechts om het topje van de ijsberg gaan. Eenhoorn: “Mensen die niet ingeschreven zijn, die zwart worden betaald, die hier komen en die echt van de ene plek naar de andere plek hoppen en als een soort van slaven van deze moderne maatschappij worden behandeld.”

De burgemeester weet zeker dat het hier niet om toevalstreffers gaat. Eenhoorn: “We komen ze simpel tegen, bijna bij elke inspectie van het bedrijventerrein. We doen ze nu een keer per maand. En altijd weer! Het kan niet missen, dus het moeten er heel veel zijn, die ongrijpbaar zijn. Dat zijn kleine stukjes van een grote ijsberg. Daar ben ik van overtuigd.”

De inspecties van de Vlaardingse bedrijventerreinen hebben een merkbaar effect, weet de burgemeester. Eenhoorn: “De inspecties worden niet aangekondigd. Het is misschien wel aardig om te melden, dat er zeer over gepraat wordt. Iedereen weet het. Er zijn nu ook al bedrijfjes vertrokken, voordat wij kwamen. Met andere woorden; we hoeven niet eens meer te inspecteren, ze zijn al gevlucht.”

Waar Vlaardingen mee te maken heeft is de verschuiving van malafide ondernemingen. Eenhoorn: “Ik denk ook dat daardoor het waterbedeffect, wat we tot nu toe hebben gehad, namelijk, van Rotterdam verdwijnen ze naar Schiedam en van Schiedam komen ze uit de Spaanse Polder bij ons, dat het ook ophoudt als we op deze manier blijven doorgaan. En natuurlijk onaangekondigd en onregelmatig.”

5 reacties op “‘MODERNE SLAVEN OP BEDRIJVENTERREINEN VLAARDINGEN’

 1. Wat is het verschil met mensen in de zorg?
  De lui uit het artikel werken zwart, zijn nergens ingeschreven en reizen door het hele land.
  Met andere woorden; de kans is bijzonder groot dat het gelukzoekertjes zijn en verpesten het voor de legale werkzoekenden.
  Mensen in de zorg maken overuren, die vrijwel niet gecompenseerd kunnen en mogen worden. Mogen niet op vakantie. Werken keihard onder de meest erbarmelijke omstandigheden in de warmte. Worden zwaar onderbetaald, en dat alles is nu met het corona tijdperk verergerd. Daarnaast krijgen ze ook een berg agressie over zich heen, terwijl ze alleen bezig zijn met te zorgen voor zieke mensen. Wordt ze een ‘beloning’ beloofd van 500 euro. Maar doordat de ‘slavendrijvers’ directie, tikmiepen, leidinggevenden en lui die alleen thuiswerken)die op geen enkele manier direct met corona patiënten in contact zijn geweest, misbruik hebben gemaakt van de eerste beloning, is het bedrag sterk verminderd.

  1. Ze zouden Stroomopwaarts ook eens goed onder de loep moeten nemen , mensen worden daar ook aan alle kanten uitgebuit tegen een hongerloontje , zelf als je geen indicatie meer heb is het gewoon dat ze je zwaar tegen gewerkt word en ook mensen die doen werk voor 1500 euro waar de normale mensen ruim op 2600 euro zitten
   maar goed dat mag niet gezegd worden
   als ik het zelfde werk had gedaan in het vrije bedrijf leven had ik nu een mooi loon gehad en ook behoorlijk spaarpotje en een leuk huisje
   Maar nu moet je het doen als iemand die 36 jaar werk ervaring heb voor een loon van nog geen 1600 euro , onder mom van zware begeleiding en ook nog eens in je dossier neer zetten dat je iemand ben met weinig werk ervaring , dus 36 jaar werk ervaring vinden hun weinig LOL hoe bedoel je mensen uitbuiten en als moderne slaven behandelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *