Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MISDAAD MAASSLUIS: ÉÉN EXTRA HANDHAVER

MAASSLUIS- De Maassluise gemeenteraad moet in ruime meerderheid niets hebben van het idee om de Boa’s van de Handhavingsdienst uit te rusten met knuppels, pepperspray en een taser. Een voorstel daartoe van Forum voor Maassluis (FvM) is gisteravond weggestemd. De gemeenteraad vindt dat alleen de politie geweld mag gebruiken. FvM wil de middelen vooral geven ter verdediging van de handhavers, omdat deze steeds vaker te maken krijgen met bedreigingen en geweld.

FvM wijst op het personeelsgebrek bij de politie. Loek Molmans (FvM): “Wanneer we kijken naar de scores van het aantal misdrijven in het afgelopen jaar in Maassluis, zoals opgetekend door de politie, dan komen we op 1.1068 stuks. Waarbij diefstal in woningen en winkels toch wel de hoofdmoot vormen met als trieste uitschieters enkele winkelovervallen.” De partij wil het liefst meer blauw (politie) op straat, maar denkt dat een aanvulling van Boa-personeel preventief kan werken.

Het CDA merkt op dat in het coalitieakkoord de uitbreiding van het aantal handhavers wordt vermeld. Burgemeester Edo Haan (PvdA) bevestigt: “De formatie van Handhaving en Toezicht is al veranderd van zeven naar acht mensen. Wat dat betreft wordt u op uw wenken bediend.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “MISDAAD MAASSLUIS: ÉÉN EXTRA HANDHAVER

  1. Ik vind wel dat er toch wel terdege iets moet gebeuren. Mensen de straat op sturen zonder zich te kunnen verweren is geen optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *